Gemlik’te ‘sıfır atık’ atağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Gemlik’te okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Gemlik’te ‘sıfır atık’ atağı

Atatürk İlkokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Bursa İl Enerji Verimliliği Birimi sorumlusu Sinan Karahan ile İlçe Enerji Verimliliği Birimi sorumlusu Ahmet Özbey tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

İsrafın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan ‘Sıfır Atık’ konusunda okullarda proje kapsamında yapılması gereken iş ve işlemler hakkında bilgiler verildi. Toplantıda, Sıfır Atık Projesinin, etkin bir şekilde yönetiminin sağlanması, çalışmaların seri bir şekilde yürütülmesi amacıyla atık yönetimi konusunda uygulamaya öncelikle bir birey olarak katılım ve katkının sağlaması gerektiği de vurgulandı.

“Sıfır Atık Projesi” kapsamında ilçe genelinde yürütülecek eğitim ve çalışmalarda koordinasyonu sağlayan Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk de, Bitkisel yağ, cam şişe, pet şişe, atık pil ve daha birçok konuda geri dönüşüm projelerini başarı ile yürüttüklerine vurgu yaparak, Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşümde yeni bir aşamaya geçeceklerini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X