Gemlik’te toplu iş sözleşmesi imzalandı

Gemlik Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 2018-2019 yılı ve 91 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Gemlik’te toplu iş sözleşmesi imzalandı

Bu kapsamda işçi yevmiyelerine 2018 yılı için yüzde 13, 2019 yılı için yüzde 9 net zam yapıldı. Ayrıca toplu iş sözleşmesi kapsamında gerçekleştirilen sosyal ödemelere, ortalama yüzde 15 oranında iyileştirme yapıldı.

Gemlik Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen törene, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin, sendika temsilcileri ve işçiler katıldı. İmza töreninde konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Çalışanlarımızın sosyal haklarının korunması, ekonomik anlamda rahat edebilmelerini önemsiyoruz. Belediyemizin maddi imkânları ve bütçesi ele alındığında, personelimiz için elimizden gelen en iyi artışı vardığımız ortak mutabakat ile gerçekleştirdik. Toplu iş sözleşmemizin çalışanlarımıza, ailelerine ve bizden hizmet bekleyen hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin de konuşmasında, “İşçi arkadaşlarımızın haklarını koruyarak yaptığımız ve imzaladığımız anlaşmanın, belediye işçilerimize, Hizmet-İş Sendikası’na ve Gemlik Belediyesi’ne hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardından Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ile Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X