Gemlik’teki kavşaklarda peyzaj çalışması

Gemlik Belediyesi’nin çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, her gün binlerce aracın kullandığı Bursa-Yalova yolu üzerindeki kavşaklar modern bir görünüme kavuşturuluyor. 

Gemlik’teki kavşaklarda peyzaj çalışması

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından otomatik sulama sistemleri döşenen kavşaklarda, bölgenin iklimine uygun çiçek, bitki, çim ve zeytin ağaçların yanı sıra şev taşları ve yongalar kullanılarak peyzaj düzenlemeleri yapılıyor. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği düzenleme çalışmalarında, köprülü kavşaklara deniz, balık ve zeytin ağacı motifli çini kaplamalarıyla görsel zenginlik kazandırma çalışması yürütülüyor.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, özellikle ilçe giriş ve çıkışlarındaki kavşakların estetik bir görünüme kavuşması için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çalışmaların yapıldığı bölgelerde iklim koşullarına göre ağaç, bitki ve çiçek dikiminin yanı sıra şev taşı döşeme çalışmalarının da yapıldığını belirten Yılmaz, kentin her noktasında yeşillendirme, çevre düzenleme, park yapımı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Kavşaklarımızı baştan sona yeniden düzenleyip görsel zenginlik kazandırıyor, her yönüyle modern bir Gemlik için çalışıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X