Genç çiftçi desteğine 41 proje kabul edildi

Orhangazi’de ve tüm yurtta 2 Nisan 2018 tarihinde başlayan kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesi başvuruları 30 Nisan 2018 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erdi. 

Genç çiftçi desteğine 41 proje kabul edildi

NEVZAT OKUMUŞ

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gürkan Kabul, hibe desteğinden 2016’da 149 başvurudan 10 kişinin, 2017’de 203 başvurudan yine 10 kişinin yararlandığını, programın son yılı olan bu yıl ise başvuru sayısının 66 olduğunu ifade etti. Kabul, “Bu yıl 18 – 40 yaş arası çiftçilerden 66 başvurudan 41’i kabul edildi. Bu yıl hibe desteğinden kaç kişinin yararlanacağı ise daha sonra açıklanacak” dedi.

 Tarımsal nüfusun gençleştirilmesine katkıda bulunma amacını güden kırsal kalkınma destekleri 2018’de sona ermiş oluyor. Başvurusu kabul edilen çiftçilerin hayvansal üretime yönelik projeleri için küçükbaş veya büyükbaş hayvan hibe desteği verilirken, diğer projelere ise 30 bin liralık destek, hibe olarak veriliyor.

Genç çiftçi desteğinin 2018 yılından sonra da devam etmesinin yararlı olacağını belirten Orhangazi Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere de, “Hibe desteği tarım sektörü açısından oldukça önemli. Kırsala yönelik bu projelerin desteklenmesi gençlerin tarım uygulamalarında daha fazla yer almasına katkı sağlar” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X