Genç çiftçilerin sürüleri genişliyor

Orhaneli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yetiştiriciye verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan yavru alınmaya ve sürülerin çoğalmaya başladığı belirtildi.

Genç çiftçilerin sürüleri genişliyor

OSMAN SAK

Orhaneli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2016 yılında verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlardan yavru alınarak sürülerin çoğalmaya başladığı ifade edildi.
Bölgede 2016 yılında 7 aileye toplam 42 büyükbaş hayvan, 1 aileye 39 koyun ve 2 koç dağıtımının yapıldığı kaydedildi. 2017 yılında ise 7 aileye toplam 42 büyükbaş hayvan, 4 aileye 35’er adet koyun ve 2’şer koç olmak üzere toplam 148 küçükbaş hayvan dağıtıldığı kaydedildi. 

Genç çiftçilerin sürekli olarak kontrol edildiğini belirten Orhaneli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, 2016 yılında verilen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan yavru alınmaya başlandığını söyledi. Genç çiftçilerin projeden memnun olduklarını ifade eden Ergin Alkan, projenin devam etmesi yönünde talep olduğunu söyledi. Projeden en çok kadın çiftçilerin yararlandığını ve başarılı olduklarını ifade eden Orhaneli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Alkan, iki yılda 23 ailenin bu projeden yararlandığını kaydetti.

‘24 KUZUM OLDU’…

Mahaller Mahallesi’nde oturan Ümmüş Yılmaz proje kapsamında 39 adet koyun aldığını belirterek, ‘Çevremden duyarak Genç Çiftçi Projesi’ne başvurdum. Koyunculuk yapmaya başladım. 24 adet koyunum doğum yaptı. 24 tane kuzum var, doğumlar devam ediyor. Şu anda çok mutluyum. Bu işi devam ettirip daha da geliştirmek istiyorum. Bu iş sayesinde evimizde huzur ve mutluluk var. Bu sayede mahallemizde kalabilmemizi de sağlayan devletimizden ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Projeye büyükbaş hayvan alarak giren Akalan Mahallesi’nden Saide Erdoğan da, “Projede tercih yapan kişilerin genç olması gerekiyormuş. Maddi durumu olmayanlara daha çok avantaj sağlıyor. Sonuçta evde boş durmaya gerek yok. Hayvan bakmak mecburiyetindeyiz. Bakmadan da olmuyor. Bu iş şans, nasip işi işte. Bize çıktı. Çoğalacaklar belli bir zaman sonra. Şimdi 6 ile başladık, seneye nasip olursa 12 olacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X