Genç girişimcilerden hem ziyaret hem teşekkür

Yeşim ve Olay’ı gezen Gedizli genç girişimciler, Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar’a Türkiye ile Rusya arasındaki krizin aşılmasındaki önemli rolü nedeniyle teşekkür etti; Putin tarafından verilen Devlet Nişanı için de tebriklerini iletti.

Genç girişimcilerden hem ziyaret hem teşekkür

ASLIHAN AYDIN

Kütahya-Gediz Genç Girişimciler Platformu üyeleri, hemşehrileri Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek ile birlikte, dün hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün lideri Yeşim Tekstil’i ve Olay Medya’yı ziyaret etti.

Burada Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar tarafından kabul edilen heyet, Yeşim Tekstil’i gezerek, üretim süreçlerini yakından inceledi.

caglar-3.jpg

Tesisleri çok beğenen genç girişimciler, fabrika içerisindeki kreşe de hayran kaldı.

Daha sonra Olay Medya’ya geçen Gedizli girişimciler ve Başsavcı Gürlek, burada Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çağlar ile görüştü.

Cavit Çağlar, buradaki konuşmasında, Bursa ve Kütahya’nın kardeş şehirler olduğunu söyledi.

Genç müteşebbisleri tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çağlar, “Müteşebbis bir gruba destek olacağız. Sizi de yüreklendirmek isteriz. Ben sizleri tanımaktan çok mutlu oldum. Burası güçlü medya grubu, Yeşim de Bursa ve Türkiye’nin gururudur” ifadelerini kullandı.

ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUNUZ

Kendisi de Kütahyalı olan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, Kütahyalı genç girişimcilere yönelik, “Yeşim Tekstil’in fabrikalarını gezerek onların tecrübelerini aldınız. Girişimcilik adına güzel bilgiler edindiğiniz kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.

caglar-2.jpg

Gediz Genç Girişimciler Platformu Başkanı Fatih Bakırdemir, Türkiye ile Rusya arasındaki krizin aşılmasında önemli rol oynayan ve Risya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ‘Devlet Nişanı’ ile ödüllendirilen Cavit Çağlar’a, “Memleketimizin bu döneminde ülkemizdeki insanlara yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu dönemde birilerinin devreye girip elini taşın altına koyması gerekiyordu. O da siz oldunuz. Sizi Gediz’e davet ediyoruz. Biz de sizi Gediz’de ağırlamak istiyoruz” dedi.

caglar-4.jpg

18 AYRI SEKTÖRDE FAALİYET GÖSTERİYORUZ

Gediz Genç Girişimciler Platformu hakkında da bilgi veren Fatih Bakırdemir şunları kaydetti:

“Gediz’de iki yıl önce Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu vesilesiyle bir araya gelip kurduğumuz bir arkadaş grubuyuz. Platform üyeleri olarak 18 ayrı sektörde faaliyet göstermekteyiz. Grubumuzdaki arkadaşlarımızın bünyesinde 2017 yılında yaklaşık 200 milyon lira ciro elde edilecek olup, yaklaşık 850 kişi istihdam edilmektedir. 2023 yılında ise hedefimiz 500 milyon ciro lira ve 1100 kişi istihdam sağlamaktır.”

caglar-5.jpg

YATIRIM DESTEĞİ BEKLİYORUZ 

Yatırım desteği beklediklerini ifade eden Fatih Bakırdemir, Gediz’in yeraltı ve yerüstü kaynaklar bakımından zengin bir şehir olduğunu vurguladı. Girişimcilerle birlikte Yeşim Tekstil’in üretim süreçlerini görme fırsatı bulduklarını kaydeden Bakırdemir, tesislere hayran kaldıklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X