Genç girişimciye destek

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimlerinin 8. etabı gerçekleştirildi.

Genç girişimciye destek

AYHAN FİDAN

Eğitim sonunda 23’ü kadın veya genç girişimci olmak üzere 25 kursiyerin Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazandığı belirtildi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nda verilen 4 günlük eğitim programında, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı, işletme kavramı, işletmenin fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar, iş planı kavramı ve öğeleri, pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan iş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları, KOSGEB destekleri, başvuru uygulama süreçleri, desteklerde dikkat edilecek hususlar kursiyerlere anlatıldı.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, “Kendi işini yapmak ve geliştirmek isteyenlerin sayısı oldukça çok. Yeni girişimcilerimizin bir an önce projelerini hazırlamalarını ve iş hayatına başlamalarını temenni ediyoruz” dedi. 

Güncü, Girişimcilik Eğitimini tamamlayıp, sertifikalarını alan kursiyerlerin, daha önce faaliyet göstermedikleri bir sektörde işletmelerini açtıktan sonra hazırlayacakları proje ile KOSGEB’e başvurmaları durumunda 50 bin TL’si hibe olmak üzere 150 bin TL’lik destekten faydalanabileceği belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X