Gençler ‘hareket’e geçti

Yıldırım Belediyesi’nin toplumda farkındalık oluşturmak adına başlattığı ödüllü Gençlik Hareketi Projesi’ne yoğun ilgi gösteren gençler arasından 165 kişi, İspanya, Balkanlar, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu gezileri ile ödüllendirilecek.

Gençler ‘hareket’e geçti

Yıldırım Belediyesi’nin gençler arasındaki bireysel ve toplumsal farkındalıkları arttırarak, yardımlaşma, paylaşım gibi değerlerin sürekli hale getirilmesi hedefiyle hayata geçirdiği İdeal Gençlik Hareketi yoğun ilgi görüyor. 17-30 yaş grubuna mensup Yıldırımlıların dahil olacağı platformda üyeler, dezavantajlı gruplarla buluşma, yaşlıları ziyaret, çevre temizliği, fidan dikme gibi sosyal etkinliklerin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile bir araya gelerek yönetime aktif olarak katılacak.

İnternet üzerinden başvuruların yapılabildiği İdeal Gençlik Hareketi’ne ilk üç günde bin 612 kişi başvuracak. Platforma dahil olarak sosyal etkinlikleri tamamlayan gençler arasından 165 kişi ise gezi turları ile ödüllendirilecek. Ağustos ve Eylül aylarında düzenlenecek geziler kapsamında 30 genç İspanya Endülüs turu, 45 kişi Balkan turu, 45 kişi Karadeniz, 45 kişi ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu turları ile ödüllendirecek.   

‘SORUMLULUKLARIMIZ VAR’

Gençlerin hayatın her alanında sorumluluk alan, etkin katılım sağlayan bireyler olarak yetişmesinin toplumun geleceğinin en önemli teminatı olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Biz bu gün gençlerimize güçlü bir devlet, mutlu bir millet bırakmak için çalışıyoruz.

Gençlerimizin devraldığı bu bayrağı daha yukarıya taşıyacak bireyler olarak yetişmesi de bizim öncelikli görevimiz. Biz, tarihe yön vermiş, insanlığın umudu olmuş bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Bu kadim mirasın bize yüklediği bazı sorumluluklarımız var. Kültürümüzün asli unsurları olan, paylaşma, yardımlaşama dayanışma, saygı, sevgi gibi değerlerimizin geleceğe taşınması ancak gençlerimizin doğru yetiştirilmesi ile mümkündür” dedi.

GENÇLERİN MEYDAN OKUMASI

Gelişen teknolojinin her ne kadar insan hayatını kolaylaştırsa da diğer taraftan da insanları yalnızlaştırdığını aktaran Başkan Edebali, “Gençlerimizin hayatı bilgisayar karşısında geçiriyor, oyunlarını tek başlarına oynuyor, arkadaşlık, paylaşma gibi hasletlerden yoksun yetişiyorlar.

Bu da gençlerimizi yaşadığı toplumdan koparıyor, köklerinden uzaklaştırıyor ve yozlaştırıyor. Biz büyük Türkiye’nin mimarı olarak gördüğümüz gençlerimizin böyle bireyler olarak yetişmesine seyirci kalamayız.

İdeal Gençlik Hareketi, gençlerimizin yalnızlaşmaya, duyarsızlaşmaya, yozlaşmaya meydan okumasıdır. Bundan dolayı gençlerimizin projemize gösterdiği yoğun ilgi bizi yarınlarımız adına umutlandırıyor. Gençlerimizi bu doğrultuda teşvik etmeyi, ödüllendirmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X