Gençler tarihle buluşuyor

Gürsu Belediyesi, kültür gezileriyle gençleri Bursa’nın tarihi dokusuyla buluşturuyor. Kültür İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen “Geçmişten Geleceğe Ecdadın İzinde Kültür Gezileri” kapsamında gençler, tarihe yolculuk yapıyor.

Gençler tarihle buluşuyor

Her hafta rehber eşliğinde öğrenciler için ücretsiz düzenlenen kültür gezilerinde, gençler tarihin izleriyle buluşuyor.
Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Tarih bilinci olan yeni nesillerle geleceğimizin daha aydınlık olacağına inanıyoruz.

Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz kültürel faaliyetlerden biri olan ve gençlerimizi atalarımızın izleriyle buluşturduğumuz kültür gezilerimizle, gençlerimizin tarihimize olan duyarlılığını arttırmayı ve Bursa’nın tarihini görerek öğrenmelerini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kültür gezileri çerçevesinde Tophane, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri, Ulu Camii, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Orhan Camii, Kapalı Çarşı, Emir Sultan, Muradiye Külliyesi, Panaroma 1326 Fetih Müzesi’ne geziler yapılıyor. Gezilere katılanlara ücretsiz öğle yemeği ve çeşitli ikramlar yapılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X