Gençlerimize alternatif olanaklar sağlamalıyız

Gemlik Belediyesi’nin organize ettiği toplantıda konuşan Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, yalnızca sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığıyla değil, kumar ve teknoloji bağımlığı ile de mücadele ettiklerini ifade etti.

Gençlerimize alternatif olanaklar sağlamalıyız

CEMAL KIRGIZ

Slayt gösterimli bir sunum gerçekleştiren Dr. Serhat Yamalı, Türkiye nüfusunun yüzde 5’inin madde denediğini ancak binde 5’inin takip ve tedavi altında olduğunu belirtti.

Toplantıya Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcıları Kadir Erol ve Vedat Büyükgölcigezli, İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Kent konseyi Başkanı Mukaddes Serim, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sağlık kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Sosyal aktiviteler…

Uyuşturucuyla mücadele ile ilgili gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı toplantıda konuşan
Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol da, uyuşturucu madde yerine konulacak çalışmalara önem verilmesini istedi. Kadir Erol, “Sadece gençlere bu maddeler sağlığa zararlı şeyler, kullanmayın demekle olmuyor.

Bu zararlı ama keyfi maddelerin yerine geçecek bizlerin de gençlere bir şeyler vermesi şart. Gemlik Belediyesi olarak biz üzerimize düşen görevi eksiksiz yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Sosyal tesisler, spor tesisleri çeşitli sosyal ve kültürel aktivitelerle bunu yapmaya çalışıyoruz.

Milli ve manevi değerleri öne çıkararak, gençlerimize alternatif olanaklar sağlamalıyız” diye konuştu. 
Gemlik İlçe Emniyet Müdürü Abdülkadir Yüce de Emniyet’in mücadelesinin aralıksız devam ettiğini kaydetti.

Bu konuda eğitim, öğretim ve bilinçlendirme çalışmalarının da önemine vurgu yapan Yüce, işbirliği ile mücadelenin daha etkin olacağı ifade etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran da okullarda gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, madde bağımlılığı konusunda Konsey’in başlattığı çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X