Gençlerin maşallahı var

Emirhan Aydoğan ve Rüştü Hanlı maçların tamamında forma giyerken, deneyimli teknik adam Yalçın Koşukavak, 4 haftada 23 isme görev verdi.

Gençlerin maşallahı var

Bursaspor, Osmanlıspor galibiyetiyle birlikte puanını 9’a çıkararak haftayı ikinci sırada tamamladı. Üst üste aldığı 3 galibiyetle çıkışa geçen yeşil beyazlılarda Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, bu sezon tüm maçlarda iki oyuncuya tam süre verdi. Takımın genç oyuncuları 22 yaşındaki isimler Emirhan Aydoğan ve Rüştü Hanlı, maçların tamamında forma giydi. Ligde geride kalan haftalarda 23 oyuncunun görev aldığı Bursaspor’da, şans bulan isimlerin çoğunluğu da genç futbolculardan oluştu.

2 GOL ATTI

Emirhan ve Rüştü’nün ardından en fazla süre alan oyuncular Burak Kapacak, Kubilay Kanatsızkuş ve Iasmin Latovlevici oldu. Kubilay, ikişer gol ve asistle yıldızlaşırken; Latovlevici de bir kez gol sevinci yaşadı. 19 yaşındaki Burak Kapacak ise henüz ligde gol atamadı. Genç futbolcu, Fenerbahçe ile oynanan hazırlık maçında rakip fileleri havalandırmıştı. Yeşil beyazlılarda Emirhan da 2 gol kaydetti. Bursaspor’un ligde attığı 8 golün 5’i, en fazla forma şansı bulan ilk 5 içerisindeki oyunculardan geldi.

**

5 yabancı oynadı

Yalçın Hoca, şu ana kadar İgor, Atanasov, Shehu, Seleznov ve Latovlevici’den faydalandı. 

Bursaspor’da teknik patron Koşukavak, ligde 5 yabancı oyuncusuna şans verdi. Yevgen Seleznov, Osmanlıspor karşısında ilk kez süre aldı ve üçüncü golün asistini gerçekleştirdi. Igor da Osmanlıspor karşısında maça ilk 11’de başladı, 70 dakika sahada kaldı. Bu isimler dışında; Latovlevici 296 dakika, Jani Atanasov 270 dakika ve Abdullahi Shehu da 241 dakika görev aldı. Bursaspor’un 8 golünden 3’ü ise Shehu, Ramazan Keskin ve Ali Akman’dan geldi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X