Genelkurmay çatı davada gerginlik

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili, “Yurtta Sulh Konseyi” üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanığın yargılandığı davada, mağdur ve müştekiler ile sanık yakınları

Genelkurmay çatı davada gerginlik

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki mahkeme salonunda gördüğü davanın öğleden sonraki bölümünde sanıklardan eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk ile eski Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Albay Ahmet Özçetin ifade verdi.

 

Mahkeme heyeti ifade işlemlerinin ardından yarın devam etmek üzere duruşmayı tamamladı. Salon boşaltıldığı sırada mağdur ve müştekiler ile sanık yakınları arasında sözlü tartışma gerçekleşti. Taraflar, pet şişe fırlatarak bir birinin üzerine yürüdü. Güvenlik güçleri iki grubun arasına girerek olayın büyümesi önledi.

 

Gruplar arasındaki gerginlik, salon dışında da sürdü. Polis, sanık yakınları ile avukatları mahkeme binasında tuttu. Dışarıya çıkarılan müşteki ve mağdurlar ise bir süre mahkeme binasının önüne bekleyerek tepkilerini dile getirdi.

 

Sanık yakınları, binanın önüne getirilen bir otobüse alınıp, polis eşliğinde mahkeme binasından götürüldü. Müşteki ve mağdurlar da bir süre sonra bina önünden ayrıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X