Gerçek bir dostla sahte bir dost arasındaki farkı anlamanın 6 yolu

Günümüzde iletişimin hızlanmasıyla ve sosyal ağlarında yaygınlaşmasıyla etrafımız her zaman olduğundan daha fazla arkadaşla çevrili. Ancak gerçek arkadaşlıkla ve sahte arkadaşlık arasındaki farklar neler bunların farkında mıyız?

Gerçek bir dostla sahte bir dost arasındaki farkı anlamanın 6 yolu

İşte gerçek dost ve sahte dost arasındaki farkı anlamanın 6 yolu…

1. Gerçek dostlar sizin elde ettiğiniz başarılar ve başınıza gelen güzel olaylar için gerçekten mutlu olurlar. Ancak sahte dostlar bu durumu kendileriyle ilişkilendirerek, öncelikli olarak sizin adınıza mutlu olmak yerine, kendileri için üzülürler. Örneğin, yeni bir ilişkiye başladığınızda veya bir başarı elde ettiğinizde, sizi kutladıktan hemen sonra, kendisi için üzülmeye başlıyorsa bencil bir insanla karşı karşıyasınız demektir. Gerçek dostlar için sizin başarınız sadece keyifli bir haberdir. Daha fazlası akıllarına gelmez.

2. Gerçek dostlukla ilgili en büyük yanılgılardan birisi de, iyi dost olan kişilerin sürekli olarak birbirlerini arayıp sormasının bir gereklilik olduğu yanılgısıdır. Eğer sizden devamlı olarak bu tarz bir beklentisi olan bir tanıdığınız varsa bu kişi çok yüksek ihtimalle bir duygusal boşluk içerisindedir ve sizi kullanarak bu boşluğu doldurmaya çalışıyordur. Çünkü, gerçek dostlar birbirlerini sürekli arama ihtiyacı hissetmezler. Daime birbirlerinin yanında olduklarını içten bir şekilde bilirler ve kendi gündelik hayatlarını başkalarına bağımlı sürdürme çabası içerisinde değildirler.

arkadaslar-1-2.jpg

3. Gerçek dostlar sizi boş şeylerle incitmekten kaçınırlar ve gündelik şeylerle canınızı sıkmazlar. İyi bir dostluğu o kişiyle ettiğiniz kavgaların sebeplerine bakarak görebilirsiniz. Örneğin sizi gerçekten düşünen arkadaşlarınızla ettiğiniz kavgaları ve tartışmaları temelinden incelerseniz bir çoğunun altında, sizin hayatınıza negatif etki edebileceğinden endişe duydukları bir durumdan sizi koruma çabası yatar. Örneğin yaptığınız bir seçimin aslında sizin için iyi olmayabileceğinden endişe ettikleri için sizinle tartışan arkadaşlarınız sizi genellikle en çok düşünenlerdir. Unutmayın, bir arkadaşınız verdiğiniz her karara mutlak destek veriyorsa, bu size pekte aldırmadığının bir sinyali olabilir.

4. Gerçek dostlarınız yanındayken küçük düşme veya yanlış anlaşılma endişesine kapılmazsınız, kendinizi rahatça ifade edersiniz. Bu kişilerin yanındayken normal bir toplulukta söylerseniz size garip bir gözle bakacaklarını bildiğiniz şeyleri dile getirmekten çekinmezsiniz. Sizi yargılamayacaklarını ve fikrinize katılmasalar bile size dürüst görüşlerini söyleyeceklerini bilirsiniz. Bu sebeple yanlarındayken kendinizi rahat hissettiğiniz insanların kıymetini bilin.
 

arkadaslar-5.jpg

5. Gerçek dostlar arasında ego savaşları yaşanmaz. En basitinden örnek vermek gerekirse, paranız olmadığı zaman diğer insanların yanında sıkıntı yaşarsınız ancak gerçek dostlarınızın sizi hor görmeyeceklerini ve size toplumsal konumunuzdan dolayı aşağı bakmayacaklarını bilirsiniz. Ailenizle, sevdiğiniz kişiyle alakalı bir sorunu ya da durumu çekinmeden “ne düşünür?” diye kafaya takmadan anlatabildiğiniz kişiler yakınlık derecesi ne olursa olsun iyi ve kıymeti bilinmesi gereken insanlardır.

6. Sahte dostların en belirgin özelliklerinden birisi, muhabbetin sürekli olarak kendilerine bağlanmasını sağlamaya çalışmalarıdır. Örneğin siz bir sıkıntınızı dile getirirken, sizin durumunuzla alakalı üstünkörü birkaç yorum yaptıktan sonra hemen konuyu anlattığınız duruma benzer olan kendi problemlerine bağlarlar ve bunun üstünden konuşmaya başlarlar. Ancak bunun tersi olarak gerçek dostlar sizinle sahiden ilgilenir ve detaylı sorular sorarak yardım edebilecekleri noktaları tespit etmeye çalışırlar. Yanınızda oldukları gerçekten hissettirirler.

arkadaslik-doga.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X