Gerçek hikaye kitap oldu

Ahmet Bilen’in gerçek bir hikâyeden yola çıkarak kaleme aldığı ‘Keke Babam’ adlı kitap, Akademik Yayıncılık’tan çıktı.

Gerçek hikaye kitap oldu

1995 yılında Bingöl’deki terör olayları nedeniyle ailesinin yaşadığı acıları konu alan Ahmet Bilen, 10 gün gibi kısa bir sürede yazdığı kitabını anne ve babasına itaf ettiğini söyledi.

3628282-524899903_55458110,7055475.jpg

Amacının yaşanan acılara dair bir not düşmek olduğunu ifade eden Bilen, kitapla ilgili şunları kaydeti: ‘1995 ve 1996 yıllarında 45 tane büyük baş kurbanlık hayvanımızı zapt ettiler. Hepsi borç ile alınmıştı. Her gün bir alacaklı kapıya geliyordu. Babam bu mahcubiyete daha fazla dayanamadı ve 3 aylığına evden ayrıldı. Hiç haber alamadık. Öldü mü, sağ mı bilmiyorduk. 3 ay sonunda elinde bir çanta dolusu parayla çıkageldi. Alacaklıların paralarını tamamlamış, eve dönmüştü. Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa demeden gezmiş, çalışmıştı. Bu 3 ay boyunca sokaklarda yatmış, aç kalmıştı. O dönemde terörden zarar görenen herkesin dilekçesi kabul edilmiş, zararı karşılanmıştı. Bir tek babamın dilekçesi kabul olmamıştı. Zararı karşılanmayınca gidip çalışarak borçlarını ödedi herkese. Fakat, sağlığını kaybetti babam. Yıllarca hastanelerde şifa aradı. Bu kitabı, hasta olan babamı mutlu etmek, onun acılarını anlatmak için yazdım.’ 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X