Gereken yapılır!

Devre arası yaklaşırken, Bursaspor Başkanı Ali Ay, Olay Spor’a konuştuBaşkan Ay, transferde izlenecek politika, kulüp içerisinde yaşanan küçülme, mali genel kurul, stat isim hakkı ve taraftar için önemli mesajlar verdi.

Gereken yapılır!

CEVDET ALTINEL

Mali genel kurulu aralık ayın sonunda çoğunluk sağlanamadığı taktirde ocak ayı içerisinde yapmayı planladıklarını belirten Bursaspor Başkanı Ali Ay, kulüpte küçülmenin devam edeceğini söyledi. Ay, “Gelirlerimiz ile giderlerimiz birbirini dengelemiyor. O yüzden her konuda tasarrufa gitmek zorundayız. Farklı birimlerden 15 personelimiz ile daha yollarımızı ayırabiliriz. Bu adımlar atmak bizi de üzüyor ama mevcut durumla yapabileceğimiz başka bir şey yok” dedi. Ali Ay, Mehmet Gerçeksi’den boşalan Bursaspor TV Genel Müdürlüğü’ne de kulübün içersinden bir ismi atayacaklarını söyledi.

OTURUP KONUŞACAĞIZ

Devre arasında izleyecekleri transfer politikasının ipuçlarını da veren Ali Ay, gidecek ne de gelecek oyuncular ile ilgili bir henüz adım atmadıklarını belirtti. Ay, “Adanaspor maçı sonrası hocamızla oturup konuşacağız. Scouting ekibimizin de hocamızın da takip ettiği oyuncular var. Yapacağımız istişarelerden sonra ayrıntılı bir değerlendirme yaparız. Ama ne gidecek ne gelecek oyuncularla ilgili daha en ufak bir adım atmadık. 5-6 oyuncu ile yollarımızı ayırmayı planlıyoruz. Ama dediğim gibi Adanaspor maçı sonrası hocamızla oturup konuşacağız. Ondan sonra icraat zamanı, gereken yapılır” diye konuştu.

GELECEK TEKLİFE BAĞLI

Oyuncu satma konusunda düşüncelerini de açıklayan Başkan Ay, “İyi düşünülmesi gereken bir konu. Çok iyi bir teklif gelirse her kulüp gibi bizde bunu iyi bir şekilde değerlendiririz. Ama artı ve eksilerini iyi etüt etmek gerekiyor. Oyuncu sattıktan sonra yerine de oyuncu almak zorundasınız. Sonuçta kulübün menfaatleri neyi gerektiriyorsa biz de onu yaparız. Ama oyuncu satmak gibi bir düşüncemiz yok” ifadelerini kullandı.

BURSA’DAN TALİP YOK

Stat isim hakkı için görüşmelerin sürdüğünü belirten Ali Ay, bu konuda somut adım için ocak sonunu işaret etti. Ay, “4-5 firma ile temas halindeyiz. İsim hakkının satışı bizi kısa vadede belli ölçüde rahatlatır. Görüştüğümüz firmalar Bursa dışından. Maalesef şehrimizin sanayicilerinden böyle bir istek yok. Ocak ayının sonlarına doğru bu konuda somut adımlar atarız diye umut ediyorum. İyi bir rakam karşılığı bu işi bitirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

HEPSİNE HELAL OLSUN

Bu sezon taraftar sayısından oldukça memnun kaldığı ifade eden Ali Ay, “Onlara layık iyi bir takım yaratmaya çalıştık. Onlar da tribünleri doldurarak bu takımın hakkını veriyorlar. Vallahi hepsine helal olsun. Allah onlardan razı olsun. Verdikleri destek,  bize moral güç veriyor. Fenerbahçe karşılaşmasında muhteşem bir görüntü ortaya koydular. Koreografi çok güzeldi. Bursaspor sevgileri tamamen karşılıksız. Şehrin ileri gelenleri, iş adamları, sanayiciler ve bizler bu arkadaşları örnek almalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X