‘Gerekirse oraya da gireceksiniz’

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Davutoğlu`nu eleştirdiği konuşmasında `Davutoğlu, `TSK`nın Kobani`ye girmesi halinde Türkmenler de haykırsa, bizi niye kurtarmıyorsunuz` diye, oraya da mı girelim? sorusunu sormuştur. Evet Davutoğlu, gerekirse oraya da girecek

‘Gerekirse oraya da gireceksiniz’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Abdi İpekçi Spor Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu.
 
Konuşmasında IŞİD tehdidine dikkat çeken Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi.
 
IŞİD’in Suriye ve Irak’ta 20-31 bin 500 arasında militanı bulunduğunu ve bu örgütün rejimlere meydan okumasının, bunun yanı sıra devlet kurup halifelik ilan etmesinin etnik ve mezhep çalkantısının ibretlik bir sonucu olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
 
“Ayrıca BOP’u anlamadan, küresel senaryoları kavramadan ve bölgesel çıkar kavgalarının seyrini tahlil etmeden IŞİD’i bitirme çabaları akla ve gerçeğe aykırıdır. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bizim için IŞİD neyse PKK da odur’ demektedir. İlk bakışta bu açıklama oldukça isabetlidir. Fakat Erdoğan ikili oynamaktadır. Bir dediği diğerini tutmamaktadır. Çünkü inandırıcılığı kalmamıştır.”
 
Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Bahçeli, şöyle devam etti:
 
“Davutoğlu, örtülemeyecek yanlış ve sakat açıklamalara imza atmaktadır. Bir değerlendirmesinde, ‘TSK’nın Kobani’ye girmesi halinde Türkmenler de haykırsa, bizi niye kurtarmıyorsunuz diye, oraya da mı girelim?’ sorusunu sormuştur. Evet Davutoğlu, gerekirse oraya da gireceksiniz, lazım gelirse soydaşlarımızın varlık haklarını korumak amacıyla ne gerekiyorsa yapacaksınız. Bunun milli, tarihi ve kültürel bir mecburiyet olduğunu da iyi bileceksiniz. Türkmen kardeşlerimiz toplu infazlara kurban giderken, Türkmeneli unutulmuşluğa havale edilmişken, Başbakan ve yandaşlarının Kobani düdüğü öttürmesi, bölücülere yardım eli uzatması millet iradesine hakarettir.”
 
‘IŞİD’İ DOĞURAN SEBEPLER ANALİZ EDİLMELİ’
 
IŞİD terör örgütünün, Suriye’nin Rakka ve Halep şehirlerinden Irak’ın Tıkrit ve Samarra kentlerine kadar uzanan geniş bir alan boyunca kan döktüğünü ve Irak’ın üçte birlik bölümünü, Suriye’nin önemli yerleşim birimlerini ele geçirdiğini belirten Bahçeli, “Mazisi çok eski olmayan bu örgütün bir yıllık zaman zarfında bu kadar büyük bir kuvvete ulaşması elbette ayrı bir incelemenin konusudur. Evvela şunu ifade edeyim ki, IŞİD’i doğuran, besleyen ve teşvik eden sebepler zinciri doğru ve detaylı analiz edilmeden atılacak her adım boşlukta kalacaktır” dedi.
 
Bu itibarla IŞİD ve benzeri örgütlerin kaynak ve zemini kurutulmadan, militan ve lojistik kanalları kesilmeden, bunlara karşı yapılan ve yapılması düşünülen her saldırının ters tepeceğini aktaran Bahçeli, hatta hava harekatı destekli kara operasyonunun bölgenin sosyolojik, kültürel ve siyasal yapısını tümden bozabileceğini, Ortadoğu’yu cehenneme çevireceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X