Gerginliğin faturası öğretmene

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı İdari Yaptırım Bürosu, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekiliği genel seçimlerinde Yıldırım’da görev yapan 128 sandık başkanına, ‘seçim torbalarını mühürlemeden teslim ettikleri’ gerekçesiyle her biri için ayrı ayrı 429 lira para c

Gerginliğin faturası öğretmene

 Karara tepki gösteren Türk Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, gün boyu fedakarca görevini yerine getiren ve bunun karşılığında 306 lira ücret ödenen ve her biri öğretmen olan sandık başkanlarına kesilen bu cezanın vicdanları sızlattığını söyledi. 

“CEZA HAKSIZ VE AĞIRDIR”

617 sandık başkanının ifadeye çağrıldığının altını çizen Gümüş, “İlçe Seçim Kurulundaki görevlilerin talimatlarına uyarak seçim torbalarını teslim eden sandık başkanlarının bu şekilde cezalandırılması seçim gerginliğinin faturasını 128 sandık başkanına yüklemektir.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı tarafından söz konusu 128 sandık başkanının eyleminin gerek Türk Ceza Kanunu ve gerekse Seçim Kanunu ya da diğer ceza mevzuatımız açısından suç teşkil etmediği, haklarında kovuşturma yapılamayacağı sonuç ve kanaatine varıldığı halde, İdari Yaptırım Bürosunun verdiği bu ceza haksız ve ağır bir ceza olmuştur. Verilen cezalar kaldırılmazsa İlçe Seçim Kurulları sandıklarda görev alacak sandık görevlisi bulmakta güçlük çekecektir. 

Cumhuriyet Başsavcılığı İdari Yaptırım Bürosu’nun verdiği 429 liralık idari para cezası kararının Bursa Sulh Ceza Hakimliği’nce bozulacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X