Gerilim sürüyor

Irak ordusu Musul’un kuzey batısındaki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı petrol boru hattına saldırdı. Bağdat, olayı doğrulamazken, IKBY saldırının püskürtüldüğünü açıkladı.

Gerilim sürüyor

Kerkük çevresinde kontrolü alan Irak ordusuyla peşmerge arasında dün sabah yeni bir gerilim yaşandı. 

Peşmerge güçleri, Irak ordusunun Haşdi Şabi ile birlikte, Suriye sınırında peşmergenin kontrolünde bulunan Rabia bölgesine saldırdığı, çatışma çıktığı belirtildi. Irak ordu sözcüsü yaptığı açıklamada çatışma haberlerini yalanlasa da,  Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin sözcüsü Hemin Hawrami  saldırının sınırın 40 kilometre güneyinde düzenlendiğini, milis güçlerinin peşmergeler tarafından püskürtüldüğünü belirtti. Peşmerge komutanlarından Mansur Barzani de saldırıyı püskürttüklerini, bazı zırhlı araçları imha ettiklerini söyledi.

BORU HATTI ZARAR GÖRMEDİ

Saldırının gerçekleştiği nokta, Irak hükümetinin kontrolü altına almak istediği Türkiye’ye açılan sınır kapısının 40 kilometre güneyinde bulunuyor. Bu sınır kapısı, ABD’nin 1991 yılında Saddam Hüseyin’e karşı uçuşa yasak bölge ilan etmesi üzerine IKBY’nin kontrolüne geçmişti.

Öte yandan boru hattında herhangi bir sıkıntı olmadığı, salı günü itibariyle Ceyhan’a günlük 300 bin varil petrol gönderildiği açıklandı. Bu miktarın, bir önceki günden 50 bin varil daha fazla olduğu belirtildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X