Gezi eylemlerine katılan sanıklar hakim karşısında

Taksim Gezi Parkı protestolarına Bursa’da düzenledikleri eylemle destek verdikleri iddia edilen 30 kişinin yargılanmasına başlandı.

Gezi eylemlerine katılan sanıklar hakim karşısında
Bursa 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklardan 16’sı katıldı. “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet” suçlarından haklarında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istenen sanıkların duruşmasında Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Aslı Evke Yetkin ve 15 avukat da hazır bulundu.

Duruşma bir saat geç başladı. Mahkeme hakimi Taner Ulutürk, kızını Ankara’ya uğurlamak için terminale gittiğinden dolayı duruşmaya geç kaldığını söyledi. Duruşma başladığı sırada Ulutürk, cep telefonunun çalması üzerine kürsüden ayrılarak odasını girdi. Duruşma 15 dakika aradan sonra başladı. Duruşmaya katılan sanık yakınlarının cep telefonuyla fotoğraf çektikleri görüldü.

İstanbul’daki Gezi olaylarından dolayı Bursa’da düzenlenen eyleme katıldığını belirten Ahmet Keskin, “Hükümetin baskılarını protesto etmek ve demokratik hakkımı kullanmak için o topluluğun içinde bulunuyordum. Güvenlik güçleri tarafından ve bana herhangi bir dağılma uyarısı yapılmadı. Trafik akışı durmayacak şekilde polisler tarafından sağlanıyordu. Bu yaptığımın ve orada bulunmamın suç olduğunu düşünmüyorum. Beraatimi istiyorum” dedi.

15 Haziran 2013 tarihinde Atatürk Caddesi’ndeki gösterici grubun arasında bulunduğunu ve slogan attırdığını kabul eden eski Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin ise, demokratik hakkını kullandığını belirterek, düzenlenen eylemin suç olmadığını söyledi. Uluşahin, yazılı savunmasını mahkemeye verdi.

Diğer tutuksuz sanıklar da Uluşahin’in savunmasına katılarak, “Bu bizim demokratik hakkımız. Nokta toplantıları düzenlemek için valilikten izin alınmıyor. Polis bizim dağılmamız için herhangi bir uyarıda bulunmadı. Aramızda avukatlar vardı. Eğer suç teşkil edilecek bir davranışımız olsaydı aramızdaki hukukçular bizi uyarırdı. Beraatimizi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Duruşma 8 Ekim tarihine ertelendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X