Gezici traktör muayene istasyonu Bursa’da

Traktör muayene ve trafik cezası gecikme bedellerinin yeniden yapılandırılmasından sonra traktör sahiplerine bir kolaylık da TÜVTÜRK’ten geldi.

Gezici traktör muayene istasyonu Bursa’da
TÜVTÜRK, traktörlerin en yoğun olduğu 11 ilde çiftçilere gezici istasyonla hizmet veriyor. Aralarında Bursa’nın da bulunduğu 11 ilde gezici traktör muayene istasyonunda çiftçiler traktörlerinin fenni muayenelerini yaptırabilecek. Traktör sahiplerinin sabit istasyonların uzaklığı yüzünden araç muayenelerini yaptırmakta güçlük çektiğini söyleyen TÜVTÜRK Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özgülsün, “Mobilitesi yüksek bu yeni gezici traktör muayene istasyonlarıyla uzun zamandan beri muayene olmayan traktörlerin muayenelerinin yapmayı hedefliyoruz” dedi.

11 ilin Türkiye’de en fazla traktöre sahip olduğuna dikkat çeken Özgülsün, “Bu 11 ilde trafik tescile kayıtlı 530 bine yakın traktörün yüzde 80’ninin muayenesiz olduğunu tahmin ediyoruz. Maksadımız bu oranı azaltmak” şeklinde konuştu.

 

Bursalı traktör sahipleri, 0850 222 8888 numaralı telefondan veya www.tuvturk.com.tr adresinden gezici traktör muayene istasyonunun programına ulaşabilecek. TÜVTÜRK, Bursa’nın yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Çorum, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa ve Samsun’da da bu hizmeti vermeye başladı.

SON GÜN 31 ARALIK

Yapılan düzenlemeye göre, muayene, trafik, otoyol, köprü geçiş cezası gecikme borcu olan traktör sahiplerinin gecikme tutarları indirimli orandan hesaplanacak. Araç muayene gecikme ücreti, borç tutarının yaklaşık yedide biri oranında indirimli olarak ödenebilecek. Bir yıl gecikmiş bir traktör için, 51 liralık gecikme cezası yerine yaklaşık olarak 9 lira, 2 yıl gecikmiş bir traktör için 102 lira yerine 15 lira, 4 yıl gecikme için 203 lira yerine 25 lira ödenecek. 10 yıldır muayeneye gelmeyen bir traktörün ödeyeceği gecikme cezası ise 510 lira yerine yaklaşık 62 lira olacak. Düzenleme, yürürlüğe girmesinden itibaren 31 Aralık 2014 tarihine kadar geçerli olacak. Trafik, otoyol ve köprü geçiş cezaları ile ilgili borçların yeniden yapılandırılması için son başvuru tarihi ise 1 Aralık 2014 olarak belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X