Gölecik Barajı’nda çalışmalar yeniden başladı

Karacabey’de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Gölecik Barajı’nda çalışmalar yeniden başladı.

Gölecik Barajı’nda çalışmalar yeniden başladı

AYHAN FİDAN

Baraj tamamlandığında ilçeye yılda 7,5 milyon metreküp içme suyu, 17 milyon metreküp de sulama suyu verilecek.

Karacabey’de Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yaptırılan Gölecik Barajı’nda zeminde oluşan olumsuzluklardan dolayı aksayan çalışmalar yeniden başladı. DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan Gölecik Barajı inşaat sahasına giderek Proje Müdürü Mustafa Bilgiç’ten bilgi aldı.

Zeminde bazı olumsuzluklar tespit edildiği için çalışmalara bir süre ara verildiğini aktaran Bilgiç, baraj inşaatını programa uygun şekilde sürdürdüklerini söyledi. Bilgiç, ‘Zeminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle tekrar incelemeler yapıldı. Projeler hazırlandı.

Yeni projeler çerçevesinde çalışmalara tekrar başladık. Çalışmalarımız bu yılın sonuna kadar devam edecek. Daha sonra barajın gövdesinin imalatına başlamayı planlıyoruz’ dedi. 

45 BİN DEKAR ARAZİYE SU…

DSİ 1. Bölge Müdürü Hayati Çelenk de, ‘Barajımızda 2016’nın Aralık ayında işe başladık. 2017 Kasım-Aralık aylarında temelini atmayı hedefliyorduk. Ancak zemin parametreleriyle ilgili verilerin yeniden gözden geçirilmesi kararlaştırıldı.

Yeni sondajlar yaparak parametreleri yeniledik. Zeminde yaşanan bu problemleri çalışmalarla çözüyoruz. Bekleme sürecinde şantiyede belli çalışmalar yapılamadı. Çalışmalara yeniden başladık.

Hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Baraj tamamlandığında Karacabey halkımıza yılda 7,5 milyon metreküp içme suyu, 17 milyon metreküpte sulama suyu vereceğiz.

Toplam 45 bin dekarlık arazi, barajımızdan sulanacak. Barajın bitimini 2020 Nisan ayını hedeflemiştik. Gecikmeden dolayı fazla bir aksama olacağını düşünmüyoruz. Yeterli iş makinaları şantiyede mevcut. Yeni ilave beton santrali kurulacak’ şeklinde konuştu. 

ÖZKAN: DURMAK YOK…

Belediye Başkanı Ali Özkan ise, ‘Zeminle ilgili daha önce bir problem çıkmıştı. İşi sağlam yapmak adına bölge müdürlüğümüz, bakanlığımız gerekli hassasiyeti gösterdi. Bu noktadaki çalışmalar etütler yapıldı ve şuanda barajımızda hummalı bir şekilde çalışmalar devam etmekte.

Yüklenici firma ara vermeden Karacabeylilerin gerçekten özlemi haline gelen Gölecik Barajı’nda çalışmalara hızlı bir şekilde devam ediyor. Her boyutuyla her kademesiyle takip ediliyor, buradaki çalışmalar. Gölecik Barajı’nda durmak yok, çalışmaya devam. Hem de çok hızlı bir şekilde’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X