Gölecik Barajı’nda yeniden etüt çalışması

Karacabey Gölecik Barajı inşa çalışmalarında zeminde görülen olumsuzluklar nedeniyle tekrar etüd çalışması yapıldığı belirtildi. Belediye Başkanı Ali Özkan, zemin etüdü çalışmalarının ardından inşaat çalışmalarının süreceğini söyledi.

Gölecik Barajı’nda yeniden etüt çalışması

AYHAN FİDAN

Karacabey’de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gölecik Barajı’nda zeminde oluşan olumsuzluklardan dolayı tekrar etüt çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek Proje Müdürü Mustafa Bilgiç’ten bilgi aldı. Proje Müdürü Mustafa Bilgiç, ‘Programa uygun bir şekilde çalışmalarımızı yaptık. Zeminde daha önce yapılan jeolojik araştırmalarda olmayan bir takım olumsuz durumlar ortaya çıktı. Dolayısıyla bu sorunları aşmak için tekrar araştırma çalışmaları yapmak gerekti. Zeminde bir takım çalışmalar yapmak gerekiyor. Sondajlar açılıyor ve ona göre zeminden numuneler alınıyor. Numuneler üzerinde laboratuvar deneyleri yapılıyor. Şu anda o aşamalardan geçildi. Şimdi laboratuvar sonuçlarına göre tekrar baraj hesaplarının yenilenmesi konusunda çalışmalara başlandı. 3 aydan önce tekrar faaliyete başlayamayız diye düşünüyorum. İşin gecikmesi iyi bir şey değil. Fakat olumsuz bir zemin üzerine yapılması ileride büyük tehlikelere yol açabilirdi” şeklinde konuştu.

Barajın Karacabeylilerin 50 yıllık bir hayali olduğunu kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Baraj inşaatı çalışmalarının son durumu hakkında bilgi aldık. Zemin etüdü çalışmalarında olumsuz verilere rastlandığından dolayı, olayı şansa bırakmamak adına sağlamcı bir mantıkla hareket ediliyor. 3 ay sürecek bu çalışmalar sonucunda durumla ilgili kesin bir rapor ortaya çıkacak. Bu rapor doğrultusunda da gerekli çalışmalar kaldığı yerden devam edecek. Çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiğini yerinde gördük. Bu zemin etüdü çalışmaları sonuçlandıktan sonra yine barajda hummalı bir inşaat çalışması yapılacak. Karacabeyli hemşerilerimiz Gölecik Barajı inşaatının taahhüt edilen süre içerisinde tamamlanmasına tanıklık edecek’ şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X