Gösterilerin sonu yok

Gösterilerin sonu yok…

Gösterilerin sonu yok

ABD Başkanı Donald Trum’ın ilan ettiği Kudüs kararıyla yangın yerine dönen Ortadoğu’da başta Filistin olmak üzere Lübnan, Ürdün gibi ülkelerde gösteriler düzenlendi. Dalga dalga dünyaya yayılan protestoların adresleri arasında Türkiye’den Malezya’ya, Hindistan’dan ABD’ye, Almanya’dan Şili’ye birçok ülke bulunuyor.

Dün Kudüs ve diğer Filistin kentlerinde Cuma namazı sonrasında gösteriler yapıldı. Geçen haftadan bu yana göstericileri biber gazı ve plastik mermilerle dağıtmayı deneyen İsrail, en az 77 Filistinli protestocuyu gözaltına aldı.

Kutsal kenti İsrail’in başkenti olarak tanıyan Trump’a karşı çıkanlar, yalnızca Müslüman nüfusun yoğun olduğu ülkelerde değil yeryüzünün birçok noktasında sokağa çıktı. 

Japonya’nın başkenti Tokyo’da dün  gerçekleşen protestoda ‘Kudüs İsrail’in başkenti değildir’ pankartlarını hem Japonlar hem de Filistinliler birlikte taşıdı.

Dünkü protesto gösterilerinin bir başka durağı, Endonezya ve Malezya. Cakarta’daki Amerikan Büyükelçiliği önündeki gösteride arbede yaşandı. Bariyerleri aşmaya çalışan protestocuları polis engelledi. 

Malezya’da da başkent Kuala Lumpur’daki ABD Büyükelçiliği göstecilerin adresi oldu. Eski Başbakan Mahathir Muhammed, toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X