Gözgeç kadın üreticinin yanında

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi, ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Kooperatiflerini Güçlendirme Çalıştayı’na katıldı.

Gözgeç kadın üreticinin yanında

Bursa Kent Konseyi Erguvan Salon’da düzenlenen çalıştayda; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Erkut Öneş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra çok kadın kooperatifleri temsilcisi  de hazır bulundu. 

“KOOPERATİFÇİLİKTE SÖZ SAHİBİ OLMALIYIZ”…

Çalıştayda konuşan Gözgeç, kadınların ekonomik ve sosyal hayatta var olmasını, her düzeyde karar alma mekanizmalarına katılarak girişimciliklerini arttırmalarını hedeflediklerini söyledi. Kadınların ekonomiye katılmamasının düşünülemeyeceğini vurgulayan Gözgeç, “Ekonomiye katılmanın, sosyal alanda aktif olmanın, bilgi alışverişinin en önemli örgütlenme metotlarından biri de kooperatifleşmedir.

Bu anlamda kadın kooperatifleri kurulurken ve kurulduktan sonra sürdürülebilirliğinin devamı için eğitim çalışmaları verilmeli. Kadın kooperatifçilerin söz sahibi olması bu noktada önemli.Ne zaman kamu, sivil toplum ve yerel yönetimler iş birliği yaparsa, ortaya güzel sonuçlar çıkıyor. Önemli olan bu işbirliğini sağlamış olmak. Bu çalışma Türkiye’ye örnek olmalı”  diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X