Gözler İran’da

25 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası gözler İran’a çevridi. Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD destekli Körfez ülkesini sorumlu tuttu. Devrim Muhafızları ise intikam yemini etti.

Gözler İran’da

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ahvaz kentindeki saldırıyı gerçekleştiren örgütün Basra Körfezi’ndeki bir devlet tarafından desteklendiğini söyledi.

Ruhani, saldırıyı hangi örgütün gerçekleştirdiğini ve kimlerle bağlantılı olduğunu ‘çok iyi bildiklerini’, ‘İran’ın bu saldırıya asla göz yummayacağını’ söyledi.

BM Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’nin New York kentine hareketinden önce Tahran Mehrabad Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Ruhani, bu örgütlerin İran-Irak savaşında aynı isimlerle Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin tarafından desteklendiğini savundu. Ruhani, “Saddam hayattayken ona çalışıyorlardı. Ancak Saddam öldükten sonra başka bir devlete çalışmaya başladılar. Körfez’deki bir devlet onları maddi, askeri ve siyasi olarak desteklemekte ve kollamaktadır’dedi.

‘UNUTULMAZ BİR İNTİKAM’ 

İran Devrim Muhafızları da 25 kişinin ölümüne yol açan saldırının faillerinden ‘unutulmaz ve ölümcül bir intikam’ alacağını duyurdu. Devrim Muhafızları failleri ‘bölge ve ötesinde takip etmeyi istediklerini’ de açıklamalarında belirtti.
İran’ın Huzistan eyaletine bağlı ve Arapların yoğunlukta yaşadığı Ahvaz kentinde dün İran-Irak savaşının 38’inci yılı nedeniyle düzenlenen askeri geçit törenine yapılan silahlı saldırıda 17’si asker olmak üzere 25 kişi ölmüş 60 kişi yaralanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X