Gram altın 6 haftada yüzde 11 eridi

Dolar kuru ve ons altındaki değer kayıplarına paralel düşüş eğiliminde hareket eden gram altın, değer kayıplarını üst üste 6’ıncı haftaya taşırken bu dönemde yüzde 11 değer kaybetti.

Gram altın 6 haftada yüzde 11 eridi

Özellikle son altı haftadır dolar/TL’deki düşüşlerin etkisiyle negatif seyir izleyen gram altın, 15 Kasım’da 14 haftanın en düşük seviyesi olan 207,2 liraya kadar geriledi. Cuma günü, 210,1 lirayla son 15 haftanın en düşük haftalık kapanışını gerçekleştiren gram altın, haftalık bazda yüzde 1,3 geriledi. Gram altın bu performansıyla son 6 haftadır üst üste değer kaybederken söz konusu dönemde yatırımcısına yüzde 11 kaybettirdi.

GCM Menkul Araştırma Uzamanı Enver Erkan, bu şartlarda  205,50 ve 201,70 lira desteklerine doğru geri çekilmenin görülebileceğini kaydetti. AA Finans Analisti İslam Memiş ise, ”220 lira düşüşlerin devamı için kritik seviyeydi. Bu aşağı yönlü kırıldığı için düşüşlerde kademeli olarak 205, 202 ve 190 lira seviyelerini takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X