GTSO AR-GE Komisyonu sorunlara çözüm arıyor

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ocak 2019 günü gerçekleştirilen meclis toplantısında oluşturulan AR-GE komisyonu, yaptığı toplantıda, ODTÜ A Grubu Şehir Plancısı Gülay Bozkurt’u konuk etti.

GTSO AR-GE Komisyonu sorunlara çözüm arıyor

Toplantıya, GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Meclis üyesi Ferhat Kurt, Nurettin Hocaoğlu, Mahmut Solak Subaşı, Ahmet Tezcan Peker ve Genel Sekreter Yardımcısı Emre Gemicioğlu katıldı.

Komisyon Başkanı Ferhat Kurt yaptığı açıklamada, Gemlik’te sosyal hayatı geliştirmek için sorunlar ve çözüm önerilerinin belirlenmesi için yoğun çalıştıklarını, yapılan incelemelerde ana sorunun plansızlık olarak gözüktüğünü söyledi. Kurt, “Paydaşlarımızla beraber çalışarak bir plana bağlı kalarak özel okulu, hastanesi, restoranları, kafeleri, güvenlikli siteleri mevcut olan ideal gelişmişlik seviyesine yaklaşmak mecburiyetindeyiz” dedi.

PLAN GEREKSİNİMİ…

Meclis ve komisyon üyesi Mahmut Solaksubaşı da konuşmasında, öncelikle 25 binlik, sonra 5000’lik ve en son 1000’lik planlara ihtiyacın olduğunu, konut, depolama alanları ve ticari alanların belirlenmesinin gerektiğini daha sonra tüm kesimlerin desteği ile ada bazında dizayn edilerek, biraz cesaret ve kararlılıkla bu işlerin yapılabileceğini söyledi.

Söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir, “İlçemizin potansiyeli ve dinamizmi çok yüksek. İlçemizin dokusuna, ruhuna dokunmadan yeni sosyal ve ticari alanlar yaratmalıyız, gelir düzeyimizi yükseltecek, hayat standardımızı arttıracak ‘planlı’ girişimlerde bulunulmalı, bilimsel raporla desteklenecek yat limanı alanı, sanayi bölgeleri, konut ve sosyal alanlar ile ilçemizde çalışan beyaz yakalı vatandaşlarımızı da istihdam edecek bir dönüşüm yapmak gerekir. Konumu itibari ile gerek, İstanbul gerekse Bursa Kocaeli gibi sanayi şehirlerine yakınlığının büyük avantajlar bulunmaktadır” dedi.

ODTÜ A Grubu Şehir Plancısı Gülay Bozkurt ise şunları söyledi:
“Gemlik’i çok iyi tanıyorum. Elimizde çok kapsamlı veriler bulunuyor. Bu verilerin güncellenerek bir mimar desteği ile beraber kapsamlı bir rapor hazırlayarak komisyona teslim edebiliriz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X