GUHEM’de hedef 23 Nisan 

Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim alanı olan ‘Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) incelemelerde bulunan Aktaş, yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak tesisi 23 Nisan tarihinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi. 

GUHEM’de hedef 23 Nisan 

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ve TÜBİTAK koordinasyonunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle yürütülen GUHEM projesi, ziyaretçi kabul etmek için gün sayıyor. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yanı başında, 13 bin 500 metrekarelik alanda projelendirilen GUHEM, tamamlandığında Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ilk 5 tesisi arasına girecek. Merkezin açılışı, ‘Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılması beklenen törenle’ 23 Nisan tarihinde Sience Expo’nun kapanışının hemen ardından yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ile birlikte GUHEM’e gelerek, devak eden çalışmaları yerinde inceledi. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (Bursa BTM) Koordinatörü Fehim Ferik’in de eşlik ettiği ziyarette, projenin mevcut durumu değerlendirildi, sonraki süreç hakkında tespitlerde bulunuldu. 

SAAT GİBİ İŞLEYEN SİSTEM… 

GUHEM’in faaliyete geçtiğinde sadece Türkiye’de değil dünyada tanınan bir yatırım olacağını kayde Başkan Aktaş, projenin ilerleyen günlerde kentin en önemli turizm değerlerinden biri haline geleceğini söyledi. Bina içerisinde Bursa Havacılık Akademisi’nin de kurgulandığını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu işe ilgisi olan, vizyonu bulunan çocuklarımızın varlığı bizim için büyük güç. Yüksek teknoloji ve havacılığın gelişmesi adına önemli bir artı değer sağlayacağımızı düşünüyorum. Uçuşun rüyası, çocuk galerisi, uçuşun anatomisi, havadan hafif deney düzenekleri, havadan ağır deney düzenekleri, roket, uzay katı düzenek alanları ve Bursa Havacılık Akademisi ile burası saat gibi işleyen bir sisteme sahip olacak” dedi. 

“ÖNCÜ OLACAK”…

15 milyar doları aşkın ihracatı, 21’i aşkın sanayi bölgesi, otomotiv ve tekstil sektörlerindeki performansıyla birçok konuda haklı üne sahip olan Bursa’nın yeni vizyon ve atılımlara ihtiyacının bulunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “GUHEM, hedefe giden yolda öncü olacak. Genel olarak çocuk ve gençlere hitap ettiği için kendimize 23 Nisan tarihini açılış hedefi olarak belirledik. 20-23 Nisan tarihleri arasında Sience Expo var. Sience Expo’nun kapanışında yine burada bir açılış planlıyoruz. Bu özel projemizin startını, sayın cumhurbaşkanımızla birlikte vermek isteriz. GUHEM’in hayata geçmesi konusunda desteğini esirgemeyen TÜBİTAK yetkililerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

AVRUPA’NIN EN İYİSİ… 

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, ‘Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisine girme hedefi doğrultusunda projelendirilen’ uzay ve havacılık merkezinin 2014 yılından bu yana takip ettikleri en önemli yatırımlardan biri olduğunu ifade etti. Burkay, “Kısa süre önce Türkiye, uzay ajansını kuran ülkeler arasına adını yazdırdı. GUHEM aracılığıyla hem üretimde hem de ihracatta yeni nesil teknolojilerin devreye alındığı bir yapıyı oluşturarak ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Burada dünyanın birçok bölgesinden ortaklarımız var. Washington’da faaliyet gösteren havacılık müzesi Smithsonian, paydaşlarımız arasında. Bunun yanı sıra Kanadalı firma tüm iç dizaynı şekillendirdi. Bu eserimiz tamamlandığında Avrupa’nın en iyisi olacak, dünyada da ilk 5 arasında bulunacak. Hem mimari hem de teknik olarak, Türkiye’nin geleceğini şekillendiren en önemli yer burası olacak” şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X