Gülmenin insan üzerinde etkileri

“Gülmek en iyi ilaçtır” sözünü çok fazla duymuşuzdur. Her ne kadar stresin, üzüntünün olumsuz etkisi varsa gülmenin de çok fazla olumlu etkisi var.

Gülmenin insan üzerinde etkileri

Gülmek mutluluğunuzu, enerjinizi paylaşmanızın en güzel yollarından biridir. Sıkıntılardan uzak tutar, moraliniz bozukken bir anda keyfiniz yerine gelebilir.

Aynı zamanda gülmek, insan vücudunun ruhsal ve fiziksel olarak da bir çok fayda sağlar.

Ne olursa olsun her şeye rağmen gülün. Sıkıntılı zamanlar geçirirken mutlu olduğunuz zamanları düşünün. Hiçbir şeyin kalıcı olmadığı gibi üzüntülerin de kalıcı olmadığını unutmayın ve gülümseyin.

Gülmenin etkileri

– Güldüğünüzde, yüzünüzdeki, midenizdeki ve diyaframınızdaki kaslarınızı güçlendiriyorsunuz.

– Sık sık ve içten gülmek vücudunuzun hastalıklarla mücadele etmesine yardımcı olur. Gülmek vücudunuzdaki kortizol seviyesini düşürerek stresinizin azalmasına yardım eder.

– Gülmek, daha sağlıklı düşünmenize ve detaylara odaklanmanıza yardımcı olur. Kahkaha attıkça kafanız rahatlar daha kolay ve istekli çalışırsınız. Motivasyonunuzu arttırız.

– Gülmek üzerine yapılan pek çok araştırmada; daha çok gülen kişilerin, daha özgüvenli, pozitif, kendinden emin ve değişen koşullara daha kolay adapte oldukları görülmüş.

– Günde 10 dakika gülmek, 30 kalori yakmak demek. Süre artarsa , yakılan kalori de artıyor.

– Gülme bilimi ve gülmenin vücuda etkileri Gelotoloji olarak adlandırılmaktadır.

– Hafızayı güçlendirir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X