Gümrük kapılarında çözüm umudu

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’daki temasları kapsamında bu ülkenin Başbakanı Boyko Borisov ile bir araya geldi.

Gümrük kapılarında çözüm umudu

Görüşmesinin ardından Bulgaristan Ekonomi Bakanı Emil Karanikolov ile DEİK organizasyonunda düzenlenen Türkiye – Bulgaristan İş Forumu’na katılan Pekcan, burada yaptığı konuşmada, ticaret ve ekonomik ilişkilerin artırılmasına katkı sağlayan iş forumuna 500’ü aşkın Türk ve Bulgar işadamının katılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Borisov ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile Bulgaristan arasında gümrük kapılarındaki geçişlerde yaşanılan sorunları ele aldıklarını anlatan Pekcan, ”Borisov ile görüşmemiz bizleri cesaretlendirdi.

Sınırdaki beklemeler, gecikmeler konusunda karşılıklı hemfikiriz. Kapıkule’ye alternatif olarak Hamzabeyli kapısını biraz daha genişletmek için inşaat çalışmalarına başladık, mayıs ayında bitirmeyi planlıyoruz. Lesovo kapısında da arazi tahsisi yapılmış, inşallah yükü dağıtacağız” dedi.

TEK TARAFLI İŞLEM

‘Tek Durak Tek Pencere’ uygulaması ile tek tarafta gümrük işlemi yapmayı hedeflediklerini dile getiren Pekcan, ”Bu gerçekleşirse her şey çok daha hızlanacak. Sayın Bulgar Başbakanı da bunu destekledi. Umuyoruz daha hızlı yol alacağız. Bakanlıklar arası bir çalışma grubu kuracağız. Bu grupta bu çalışmayı aktif olarak izleyip sonuçlandıracaklar” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X