Güney Çevre Yolu’na muhalefet desteği

Bursa’nın trafik sorununu çözecek proje olarak değerlendirilen Güney Çevre Yolu konusunda kenti yönetenler ve otoriteler hem fikir.

Güney Çevre Yolu’na muhalefet desteği

Ancak yerel yönetimin kaynaklarıyla altından kalkılamayacak büyüklükteki bu yatırımın gerçekleşmesi için Ankara’nın tutumu da önem taşıyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın bugünkü yazısında okurlarına MHP’nin AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne Güney Çevre Yolu ile ilgili verdiği önemli desteği aktarıyor.

Güney Çevre Yolu’na MHP’nin şartlı desteği

Bursa’nın bugünlerde yapılabilirliği en çok konuşulan projelerinden biri Güney Çevre Yolu.

Büyükehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da hemen her demecinde üzerinde durulacak projelerden biri olarak Güney Çevre Yolu’nu gösteriyor.

Sıkıntıları olsa da bu proje Bursa’nın elzemleri arasına alındı.

Güney yolu, kentin düğümlenen trafiğine nefes aldırmak için yıllardır gündemde olan, ancak çeşitli gerekçelerle bir türlü başlanamayan bir proje.

Şimdilerde hem iktidar hem de muhalefet tarafından destek görüyor.

Kentin yoğun gündemi arasında kaynadı gitti.

Geçtiğimiz günlerde MHP Bursa İl Başkanlığı bir basın açıklamasıyla Aktaş’ın değerlendirmeye aldığı Güney Çevre Yolu’na destek verdi.

MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu’nun o açıklamasını gündem yoğunluğu nedeniyle biz de köşemizde değerlendirememiş, fakat notlarımız arasına almıştık.

MHP’nin trafiğe çözüm önerileri getirmesini önemsiyoruz.

Muhalefet sadece eleştirmemeli.

Çözümler de ortaya koymalı.

Bunun olumlu örneklerini Büyükşehir Belediye Meclisi’nde MHP Grubu’nda görüyoruz.

MHP İl Başkanı Topçu, Valilik talimatı ve Emniyet Müdürlüğü girişimleriyle trafik akışını hızlandırmaya dönük girişimlerin kalıcı olmadığını, esas çözüm olarak 2009 yılında Bursa için hazırladıkları 2023 Yeşil Metropol Bursa kitapçığını gösteriyor.

 

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X