‘Güney koridorumuzu temizlememiz gerekiyor’

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda 4 Şubat’ta şehit olan Tankçı Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün İnegöl’de yaşayan babası Mustafa Aygül’e taziyede bulundu.

‘Güney koridorumuzu temizlememiz gerekiyor’

ABDULLAH TANIŞ

Çavuşoğlu, İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde şehitler için düzenlenen mevlid programına katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın da hazır bulunduğu programda şehit babasına başsağlığı dileyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Şehidimiz Halil Aygül önceden anne ve babasının evladıydı, artık tüm Türkiye’nin evladı oldu” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Anadolu coğrafyasının bu milletin bin yıllık coğrafyası olduğunu belirterek, “Biz bu coğrafyanın içine gelip bunların yuvalanmasına ve bizden toprak koparmalarına fırsat vermeden bunların inlerinde tepelerine binerek, işlerini bitirmemiz gerekiyor. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Nihayetinde bugün bu harekatla beraber esasen yapılması istenen de budur. Bunları buradan temizleyeceğiz’ dedi.

NEFES ALDIRMIYORUZ…

Çavuşoğlu, terörle mücadelenin Türkiye’de etkin şekilde devam ettiğini vurgulayarak, ‘Son iki yıllık mücadele özellikle kendi savunma sanayimizi kurmuş olmaktan kaynaklanan büyük bir imkan ve avantajla insansız hava araçları, silahlı insansız hava araçları marifetiyle bunlara Türkiye’de nefes aldırmıyoruz. Başlarını kaldıramıyorlar, adım atamıyorlar. Bunların Türkiye’de neredeyse işini bitirdik ama bunların Türkiye’ye bundan sonraki süreçte de musallat olmasının önüne geçmek için Türkiye’deki huzuru ve barışı, çocuklarımızın gelecek ve istikbalini bertaraf etmelerinin önüne geçmek için bizim bu güney koridorumuzu temizlememiz gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X