Güreş sevdalıları nehir kenarında sabahladı

Edirne’ye “657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri” için yurdun çeşitli yerlerinden gelen güreşseverlerden bazıları geceyi Tunca Nehri kenarında uyuyarak geçirdi.

Güreş sevdalıları nehir kenarında sabahladı

Güreşleri izlemek için Balıkesir, Sakarya, Antalya, Kocaeli gibi  birçok şehirden gelen vatandaşlar, güreşlerin yapıldığı Sarayiçi mevkisine yakın  nehir kenarına kurdukları çadırlarda sabahladı.

Bazı vatandaşlar ise geceyi araçlarında ve üzerilerine örttükleri  battaniyelerle geçirdi. Sabahın ilk ışıklarıyla uyanan güreşseverler, yanlarında  getirdikleri malzemelerle kahvaltı yaptı.

Balıkesir’den gelen Yusuf Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  güreş sevdası için iki gündür dışarıda sabahladıklarını söyledi. Dışarıda  uyumanın kapalı alandan daha rahat olduğunu belirten Parlak, “Güreşleri izlemek  için her yıl geliyoruz. Otelde kalmak istemiyoruz. Arkadaşlarımla burada  sabahladık, kahvaltı ettikten sonra güreşleri izlemeye gideceğiz. Güreşler çok  güzel geçiyordu ama dün Recep Kara’nın yenilmesi bizi kırdı. Herkesin sevdiği bir  pehlivan vardır. Hak eden kazansın.” dedi.

--11924955.jpeg

Balıkesir’den gelen Bünyamin Çetin de daha önce pehlivanlık yaptığını  belirterek, “Bu üzerinde uyuduğumuz çimenin rahatlığını bildiğim için burada  uyumayı tercih ettik. Otelde sabaha kadar dinlenemeyiz. Burada bir iki saat uyku  yeterli oluyor. Buradan hemen yakın Sarayiçi’ne güreşleri izlemeye geçiyoruz.”  diye konuştu.

--11924953.jpeg

Sakarya’dan gelen Mustafa Yıldırım ise pehlivan torununu izlemek için  ailesiyle Er Meydanı’na geldiğini ifade etti. Geceyi, dışarıda uyuyarak  geçirdiklerini anlatan Yıldırım, “Doğa güzel, nehir kenarı serin. Biraz sinek var  ama olsun o kadar. Bize güzel bir anı kaldı.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X