Gürsu AB ile kalkınıyor

Gürsu Belediyesi’nce hayata geçirilen AB projeleriyle ilçe kalkınıyor. 

Gürsu AB ile kalkınıyor

Geçen yıl Erasmus Mesleki Eğitim Programı tarafından kabul edilen proje çerçevesinde Polonya’nın Krakow şehrinde projenin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. 

Gürsu Belediyesi’nin  geliştirdiği ve daha sonra AB tarafından onaylanan ve hibe edilen 3 projeyi gerçekleştirme aşamısında Son olarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı tarafından 2018 yılı Erasmus Mesleki Eğitim Programı tarafından kabul edilen proje çerçevesinde Polonya’nın Krakow şehrinde projenin ikinci toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıya Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Aycil, Temizlik İşleri Müdürü Ümran Ateş ve projenin yerel ortağı Uludağ Üniversitesi’nde öğretim üyesi Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Şehnaz Baltacı Göktalay, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Adem Yıldırım katıldı. 

312 BİN EURO’LUK KAYNAK

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsu’ya değer katacak proje çalışmalarına imza atmaya devam ediyoruz. Belediyemize ait şu anda üç adet AB projesi uygulanmakta. Modern belediyecilik anlayışında artık mevcut devlet kaynaklı yatırımların yanında bu tür hibe programlarından faydalanma yoluna gidilmesi gerekiyor. Biz belediye olarak az zamanda çok mesafe kat ettik. Projelerimizle uluslararası arenada önemli yer edindik. Yenilenebilir enerji dışında kültürel miras, gençlerin sosyal girişimciliğinin desteklenmesi konularında da çalışmalarımız devam etmekte. Bugüne kadar 312 bin Euro’luk kaynak oluşturduk” dedi. 

AB Erasmus Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X