Gürsu’da afet ve ilk yardım eğitimi

Gürsu’da Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi tarafından toplumsal sorun ve ihtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla hayata geçirilen ‘Afet ve İlk Yardım Bilinci Hayat Kurtarır’ projesi kapsamında verilen eğitimleri tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Gürsu’da afet ve ilk yardım eğitimi

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Proje ekibimiz ilçemizin zenginliklerinin değerlendirilerek gelişmesini sağlamak hedefiyle önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engellilere yönelik hibe destekli projeler gerçekleştirdik. Tesis, eğitim, meslek edindirme, sosyal faaliyet, psikolojik danışmanlık ve benzeri hizmetlerin gerçekleştirildiği projeler, ilçemizin gelişimine büyük değer katmakta” dedi.

HİBE DESTEKLİ PROJE

BEBKA (Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı) 2017 yılı Eylül-Ekim dönemi Teknik Destek Programı kapsamında hibe hakkı kazanan ‘Afet ve İlk Yardım Bilinci Hayat Kurtarır’ başlıklı proje kapsamında, Gürsu’da bulunan sivil toplum kuruluşlarından, muhtarlardan, öğrenci temsilciliklerinden başvuran 24 kişiye eğitim verildi. Eğitimlerle afetlerde nasıl davranılacağı, afet öncesi ve afet anı neler yapılması gerektiği konularında doğru bilgi kaynaklarına ulaşılması konularında bilinçlenme sağlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X