Gürsu’da festival günü

Gürsu Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Kültür, Sanat ve Armut Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Gürsu’da festival günü

OSMAN GÜNEŞ

 

Gürsu Kurtuluş Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından lokma ikramı yapıldı. Festival kapsamında daha sonra Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı’nın gösterisi eşliğinde Zafer Meydanı Atatürk Anıtı’na kadar süren yürüyüşün ardından düzenlenen törenle festival başladı. Festival kapsamında 217 çocuğun da sünneti gerçekleştirildi. 

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsumuz’un simgesi haline gelen ve adını dünya çapında duyuran armut meyvesi, ilçemiz için büyük önem taşımakta. Festivalimizin de adını aldığı armut meyvesinin üretiminin gelişmesi yönünde yapılan tüm çalışmalara destek oluyoruz. Maalesef, dün yine Bingöl’den şehit haberi almış olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyorum. Bu acı haber üzerine festivalimiz kapsamında yapılacak tüm konserleri erteledik” dedi.

Festival programı kapsamında 12 Ağustos’ta En İyi Armut Yarışması, 13 Ağustos’ta Doğa Sporları Şenliği, Trap ve Adrenalin Yarışmaları gerçekleştirilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X