Gürsu’nun tarihi mirası Avrupa’da tanıtıldı

Gürsu Belediyesi’nce hayata geçirilen ‘Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası Projesi’ uygulama çalışmaları kapsamında, Polonya’da proje ortaklarıyla gerçekleştirilen toplantıda, Bursa ve Gürsu’nun tarihi zenginlikleri paylaşıldı.

Gürsu’nun tarihi mirası Avrupa’da tanıtıldı

Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği hibe desteği ile hayata geçirilen ‘Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası Projesi’ kapsamında, Polonya’nın Krakow şehrinde bir toplantı gerçekleştirildi. 
Toplantıda Gürsu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Aycil ve Sanat Tarihi Uzmanı Ümit Arslanoğlu tarafından kültürel mirasın korunması konusunda sunum gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yapılan görüşmelerin ardından, Avrupa’daki şehirlerde kültürel mirasın korunmasına yönelik yapılacak çalışma alanları belirlendi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsumuzun sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasın zenginliğini koruyarak geleceğe taşınması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Gerek Avrupa Birliği hibe projeleriyle, gerekse belediyemizce gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle ilçemizin tarihi dokusunu koruyoruz. Gürsumuzun gelişimi için hazırladığımız proje çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor” dedi.

Kırsal Hizmetler Müdürü Özgür Aycil de, Bursa ve Gürsu’nun geçmişten bugüne kadar getirdiği tarihi birikimini bu proje sayesinde Avrupalı proje ortaklarına tanıtma fırsatı bulduklarını kaydetti. Aycil, proje kapsamında, Bursa ve Gürsu sınırları içerisindeki tüm tarihi alanları tarayıp gençlerle birlikte çalışma yürüteceklerini sözlerinme ekledi

KÜLTÜR BAŞKENTİ…

79 bin 550 Euro’luk toplam bütçeye sahip olan ‘Gençlik-Avrupa Kültürel Mirası Projesi’ kapsamında yürütülecek çalışmalarla, Gürsu’nun 2021’de kültür başkenti olması hedefleniyor. Polonya, Bulgaristan ve İtalya ortaklığında uygulaması yapılacak olan proje ile kültürel mirasın korunması ve gençlerin bu konuda farkındalık kazanmasını sağlamak amaçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X