
- SON DAKİKA :
- 22:53 - 65. Cannes Film Festivali başladı
Euro 2.3165
IMKB 58101
14:02 | 29 Aralık 2010
Akademik odalardan Doğanbey uyarısı
Bursa’da akademik odalar Doğanbey kentsel dönüşüm projesini masaya yatırdı.

İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen toplantıda, Doğanbey projesinin Bursa'nın tarihi dokusuna aykırı bir şekilde yapıldığı belirtilerek, projenin eksik yanları ve geleceği tartışıldı. Dekar başına 75 ile 100 kişinin yaşadığı bölgede konutların tamamlanmasıyla birlikte 800 kişinin yaşamaya başlayacağı, bunun da alt yapı, trafik, ulaşım gibi birtakım problemleri beraberinde getirileceğini ifade eden mimar ve mühendisler, yetkililerin şimdiden tedbir alması gerektiğini söyledi.
Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya, projeden önce Doğanbey bölgesinde yaşayan insanların komşuluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu hatırlatarak, "Eskiden bu bölgede harikulade komşuluk ilişkileri vardı. Ancak yapılan yüksek binalar komşuluğu öldürecek. Artık burada insanlar bir birini tanımayacak" dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin ise, kentsel dönüşümün alt yapı hesaba katılmadan yürütüldüğünü iddia ederek, "İnsanlar binalara taşındıkları zaman buradaki trafiği düşünemiyorum. Kanalizasyonlar da aynı şekilde bu yükü nasıl kaldırır belli değil" diye konuştu.
Şahin, projenin dekar başına düşen insan sayısı bakımından da mahzurlu olduğunu belirterek, "Eskiden bu bölgede dekar başına 75-100 kişi yaşıyordu. Yakın bir gelecekte ise dekar başına 800 kişi yaşayacak. Dolayısıyla bu bölgede birçok şey yetersiz kalacak" diyerek, gelecekte yaşanması muhtemel aksaklıklara işaret etti.
Slayt gösterisiyle Doğanbey Mahallesi'nin eski ve yeni hali kuş bakışı fotoğraflarla gösterilirken, proje birçok farklı yönden ele alındı.
- Selahattin ADIGÜZELLER
- İhsan AYDIN
- Adnan BAŞTOPÇU
- Engin ÖZPINAR
- Memduh BAYRAKTAROĞLU
- Yusuf KAYIŞOĞLU
- Feridun EYÜPOĞLU
- Söz SİZDE
- Mustafa ÖZDAL
- Lale AKASOY
Orhangazi’de ’Büyükşehir’ vetosu
Orhangazi’de siyasi partiler ’Büyükşehir’e bağlanmaya karşı.
Nilüfer Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda tıpkı Cumhuriyet...
Sağlık çalışanlarına TDP’den seminer
Türkiye’de ilk defa Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan proje kapsamında Toplum...
AK Parti kongrelerinde hoşgörü ve demokrasi dersi verdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, ’Allah...


















































