Bugün 17 Mayıs 2012 Perşembe

Rss Twitter Facebook App Store

olay

 

Dolar 1.818 dolar Euro 2.3165 euro IMKB 58101 imkb
  • goog
  • digg
  • twit
  • face

16:23 | 09 Aralık 2010

Doğanbey’de önemli gelişme

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca yürütülen “Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi”nde önemli bir aşama daha katedildi. TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanlığı, hak sahiplerine yönelik konut satış sözleşmelerinin yöntemini belirledi.

Doğanbey’de önemli gelişme

VADE 156 AYA YÜKSELTİLDİ


Hak sahiplerinin yakından takip ettiği satış sözleşmeleri yöntemleri Osmangazi Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün de katıldığı bir toplantıda netlik kazandı. Böylece vatandaş için en önemli adımlardan biri daha atılmış oldu. Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi’nde TOKİ adına kamulaştırılan yapıların enkaz bedelleri için 2010 yılına ait değerlendirme katsayıları; enkaz bedelleri alanlar için katsayı 1,123 enkaz bedellerini almayanlar için 1,34 olarak güncellendi. Ortaya çıkan farklar hak sahiplerinin borçlanmalarından düşülecek.
Yapılan görüşmeler sonucunda mevcut muvafakat senedine göre; proje dahilinde tek daire almaya hak kazananların ödemeleri 72 aydan 156 aya yükseltildi. Birden çok konut alacak olan ve muvafakat senetlerinde borçlanmalarını defaten ödeyeceklerini taahhüt edenlerin ödemelerinin ise 72 aya yayılmasına karar verildi.

BORÇLAR ANAHTAR TESLİMİNDEN SONRA ÖDENECEK
Konutlar ile ilgili devir hakları ise, yetkili bankada TOKİ ile vatandaş arasında sözleşme yapıldıktan sonra hak sahiplerine tanınacak. Hak sahiplerinin TOKİ’ye olan borçlanmalarının ödemeleri ise anahtar tesliminden sonra başlayacak.
Hak sahiplerinin alacakları konutlar Damga Vergisi’nden 775 sayılı kanuna istinaden muaf tutulacak. KDV ödemeleri ise ödeme planlarına paralel sayıda vadeye bölünecek. TOKİ tarafından borçlanma hesapları yapıldıktan sonra da vatandaşlar sözleşmelerini imzalamaları için yetkili bankaya yönlendirilecek.

 

Bu habere yorum yazmak için üye olun ya da giriş yapın .

Video Galeri

Cinayet anı kamerada!

olay

Cinayet anı kamerada!

  • olay
  • Cinayet anı kamerada!
  • Fırtına böyle savurdu!
  • Kaleci katliamı!
  • Türk yıldızı düştü: 1 pilot şehit
  • olay

olay

Foto Galeri

Sahillerde seçim ıssızlığı!

Sahillerde seçim ıssızlığı!

  • olay
  • Sahillerde seçim ıssızlığı!
  • Miranda yine büyüledi
  • Playboy güzeli İstanbul’u sarstı!
  • Veledrom’da tarihi gün
  • olay

olay

Son Eklenenler

Orhangazi’de ’Büyükşehir’ vetosu

Orhangazi’de siyasi partiler ’Büyükşehir’e bağlanmaya karşı.

Nilüfer’de 19 Mayıs yürüyüşü

Nilüfer Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda tıpkı Cumhuriyet...

Sağlık çalışanlarına TDP’den seminer

Türkiye’de ilk defa Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan proje kapsamında Toplum...

’Kıskananlar var’

AK Parti kongrelerinde hoşgörü ve demokrasi dersi verdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, ’Allah...

  • olay
  • olay
  • olay
  • olay
  • olay

Ana Sayfa - Künye - Reklam - Üye Girişi - İletişim

Tüm hakları saklıdır. Copyright © 2008 - 2011 Olay.com.tr

olay

Sitemizde şu an 177 ziyaretçi bulunuyor

ajanslar iha aa cihan