Ekonomi
14:57 | 05 Aralık 2011
Memura ve emekliye enflasyon zammı
Enflasyonda, son iki ayda üst üste yaşanan yüksek artış, memur ve emekliye ek zam yolunu açtı.

Bugün açıklanan oranla birlikte enflasyon artışı, hükümetin memur ve emekliye verdiği yıllık artışı geçmiş oldu. Böylece Aralık ayı enflasyonu sıfır bile çıksa, memur ve emekliye yaklaşık yüzde 1.7 oranında enflasyon zammı verilecek.
2011 yılı için yüzde 4+4 oranında maaş artışı öngörülen memur ve emeklilerinin, fark alabilmeleri için TÜFE’nin yüzde 8.16’nın üzerine çıkması gerekiyordu. Kasım enflasyonunda ortaya çıkan yüzde 1.73’lük artışla birlikte 11 aylık tüketici fiyat endeksi, 9.82’ye ulaştı.
ENLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
Böylece Aralık ayı enflasyonu yüzde sıfır bile çıksa, memur ve emekliler kendilerine verilen zammın üzerinde gerçekleşen enflasyon dolayısıyla yaklaşık 1.7’lik ek zam alacak. Ancak enflasyondaki yükselişin Aralık ayında da devam etmesi bekleniyor.
Ana harcama gruplarına bakıldığında Kasım ayında yüzde 5.59 ile giyim ve ayakkabıda olduğu görüldü. Bunu 3.69 ile alkollü içecekler ve tütün ürünleri izledi. Merkez Bankası’nın enflasyonu daha da yükselteceği uyarısıyla sigaradaki vergi artışının geri alınmasının ne kadar isabetli olduğu da görülmüş oldu.
Bu habere yorum yazmak için
üye olun
ya da
giriş yapın
.
Yazarlarımız
- Ahmet Emin YILMAZ
- Adnan BAŞTOPÇU
- Lale AKASOY
- Feridun EYÜPOĞLU
- İhsan AYDIN
- Söz SİZDE
- Mustafa ÖZDAL
- Engin ÖZPINAR
- Yusuf KAYIŞOĞLU
- İlhami YILDIZ
Son Eklenenler
BTDD’den Başkan Bozbey’e ziyaret
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve yönetim...
YÖK’ün, ’mühendislik tamamlama programı’ ile teknik öğretmenlere mühendis unvanı...
Osmangazi Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve Birlik Vakfı’nın koordinasyonunda,...
Kınalı keklikler doğaya salındı
Bursa Orman Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü ekipleri, zararlı böceklere karşı keklik popülasyonunu...


















































