Haklarımızı kimseye çiğnetmeyiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Doğu Akdeniz’deki çalışmalara ilişkin, ‘’Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz” dedi.

Haklarımızı kimseye çiğnetmeyiz

Dönmez, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen ‘738. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ndeki konuşmasında vatan toprağının her bir karışında şehitlerin kanı, gazilerin yiğitliği ve anaların duasının olduğunu belirtti. Dün ecdada oynanan kirli oyunlar ve kurulan hain tuzakların bugün de sahnelenmeye çalışıldığına işaret eden Dönmez, milletin bugün de ekonomik saldırılarla hizaya sokulmaya çalışıldığını kaydetti.

Bu mücadelenin Kıbrıs’ta, Suriye’de ve dünyanın dört yanında süreceğini vurgulayan Bakan Dönmez, ‘’Ateşten gömleği giymekten dün nasıl geri adım atmadıysak bugün de atmıyoruz, yarın da atmayacağız. Milli Enerji ve Maden Politikamızın bir sonucu olarak Akdeniz’de Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz ile Barbaros Hayreddin Paşa ve Oruç Reis sismik arama gemilerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede hem Türkiye’nin hem de KKTC’nin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi varsa mutlaka bulacağız çünkü biz Türkiye’yiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X