HAK’tan ilk belge TSE’ye

Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Soylu, ilk başvuru yapan TSE’nin talebini sonuçlandırmak üzere olduklarını söyledi.

HAK’tan ilk belge TSE’ye

Soylu, akreditasyon kurumunun itibarının belgesinin yurt dışında da kabul edilmesine bağlı olduğunu belirtti. Fiziki olarak altyapılarının hazır olduğunu ifade eden Soylu, ‘’Bunun sonucunda helal alanında akreditasyon taleplerimizi toplamaya başladık. Şu ana kadar Almanya’dan Azerbaycan’a, Rusya’dan Tayland’a çok sayıda ülkeden akreditasyon taleplerini alıyoruz” dedi. İlk olarak TSE’nin başvuru yaptığını dile getiren Soylu, TSE’nin verdiği 500’e yakın belge bulunduğuna işaret etti. Soylu, ‘’Milyarlarca dolarlık ürün ve hizmete tekabül eden belgeleri veren 10’dan fazla kuruluştan akreditasyon talebi aldık. TSE’nin başvurusunu sonuçlandırmak üzereyiz. Gerekti denetimler bittikten sonra ilk etapta helal akreditasyon belgesini vereceğiz. TSE’yi de pek çok kuruluş takip edecek” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X