Halk Eğitim’den talebe göre kurs

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslar günün koşullarındaki değişimlere ve toplumdan gelen taleplere göre şekilleniyor. Bağımlılıkla mücadeleden el ve ayak bakımı kursuna değin 64 ayrı kursta 2 bin 254 kursiyer eğitim görüyor.

Halk Eğitim’den talebe göre kurs

GÜRHAN ADANA

Ülkemizde birçok insan, ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve daha fazla deneyime sahip olmak için Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim görüyor.

Yenişehir’de de son dönemde vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda farklı branşlarda kurs açılması için yoğun bir talep var.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Güzel, ’12 kişinin bir aya gelip Müdürlüğümüze yaptığı kurs başvurusunu hemen değerlendiriyoruz. Bunun yanında programımızda yer alan kurslarla ilgili duyurular yaparak kurs başvurularını alıyoruz’ dedi.

Toplumun ihtiyaçlarının açılacak kursları belirleyici olduğunu ifade eden Güzel, yaşam koşullarındaki değişimlerin, toplumdan gelen kurs taleplerini de şekillendirdiğini kaydetti.

AKLA HAYALE GELMEYEN…

Geçmiş yıllarda akla hayale gelmeyecek kurslara talebin giderek arttığını dile getiren Güzel, ‘Şu an Müdürlüğümüzde, bağımlılıkla mücadeleden el ve ayak bakımı kursuna, emlak danışmanlığından dekoratif ev aksesuarları hazırlama kursuna değin toplam 64 kursumuz var. Göçmenlere yönelik Türk dil kursu düzenlerken, gıda ve su sektöründe çalışanlar için hijyen eğitimleri veriyoruz. Bağımlılıkla mücadele kurslarında madde bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığı anlatılırken, teknoloji bağımlılığı da anlatılıyor. Tüm kurslara toplam 2 bin 254 kursiyer devam ediyor’ diye konuştu.

CEZAEVİNDE KUAFÖRLÜK KURSU

Amaçlarının ülke ve vatandaşlarımızın ekonomisine, katkıda bulunmak, el becerilerini geliştirmek olduğunu dile getiren Güzel, ‘Eski yıllarda kurslar çoğunlukla köylerde açılıyordu. Bu kurslar daha çok el sanatları ve halıcılık öğretiliyordu. Şimdiyse, günümüzün şartlarına ve gelişmelerine ayak uyduracak kurslar düzenliyoruz. Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevinde kuaförlük, saç bakımı gibi kurslarımız sürüyor. Garnizon Komutanlığı ile işbirliğiyle, ilçemizde görevli askerlerimize kalorifer ve organik tarım kursları veriyoruz’ diye konuştu.

Toplumdan gelen yeni kurs açma taleplerinin kendilerini fazlasıyla sevindirdiğini vurgulayan Güzel, vatandaşların bu yöndeki taleplerini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X