Hamaney ve Ruhani yine karşı karşıya

İran dini lideri Ali Hamaney’in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi İran’daki mevcut siyasi ve ekonomik duruma ilişkin ”Hükümet olmazsa ülke daha iyi yönetilecek gibi görünüyor” dedi.

Hamaney ve Ruhani yine karşı karşıya

İran basınında yer alan haberlere göre Safevi, İran’daki mevcut hükümetin ülkeyi yönetme şeklini eleştirdi. Hükümetin halkın sorunları ile ilgilenmediğini ve bunun da halkta birtakım rahatsızlıklara neden olduğunu söyleyen Safevi, bazı grupların bu durumu rejim karşıtı protestolara dönüştürme çabası içine girdiğini ifade etti.

Tahran’daki esnafın ülkedeki döviz kurunda meydana gelen artış ve hayat pahalılığını protesto etmek için kepenk kapatmasına da değinen Safevi, ”Tepki, ülkedeki rahatsızlığı gösteriyor’ diye konuştu.

İran’ın ekonomik, kültürel ve toplumsal sorunlarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Safevi, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin başında bulunduğu hükümeti hedef alarak, ”Hükümet olmazsa ülke daha iyi yönetilecek gibi görünüyor” dedi.

İran’da doların kısa süre içinde 4 bin tümenden 7 bin 500 tümen seviyelerine kadar yükselmesi üzerine, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümeti nisan ayında doların 4 bin 200 tümene sabitlenmesi kararı almış ve serbest piyasada alım satımı yasaklamıştı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X