Hareketli ol diyabetli olma

AK Parti İl Kadın Kolları üyeleri, ‘Hareketli ol, diyabetli olma’ sloganıyla gerçekleştirdikleri etkinlikle, çağın en önemli hastalıklarından biri olan diyabete dikkat çekti.

Hareketli ol diyabetli olma

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasında, diyabetle mücadelede hareketli yaşamın önemine değinen Sosyal Politikalar Başkanı Müjgan Oral, zamanında ve doğru tedavi edilmediği takdirde diyabetin insan sağlığında büyük sorunlara yol açtığını söyledi.

Hastalıkla mücadele toplumsal bilincin oluşturulmasına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Oral, “Özellikle hipertansiyon, aşırı kilo alma, genetik faktörler, ameliyat, stres, gebelik gibi faktörlerin TİP 2 olarak adlandırılan diyabeti tetiklemektedir.

Diyabet hastalığı zamanında ve doğru şekilde tedavi edilmelidir. Aksi halde kalp krizinden böbrek yetmezliğine, görme kaybından ampütasyona (bir uzvun kesilmesi) kadar birçok sağlık sorununa neden our. Hastalıkla mücadelede toplumsal bilinç oluşturulması çok önemli. Bu nedenle, başta kadınlarımız olmak üzere tüm bireylere, hareketli ol, diyabetli olma çağrısı yaparak, hareketli yaşam tarzını benimsemelerini öneriyoruz” diye konuştu. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X