Harmancık’ta eko turizme büyük ilgi

Harmancık’ta 2015 yılında faaliyete başlayan Harmancık EKO Turizm Tesisleri büyük ilgi görüyor. Tesisten, açıldığı günden bu yana 153 bin misafirin yararlandığı belirtildi.

Harmancık’ta eko turizme büyük ilgi

AYDIN KURMUŞ

Harmancık’ta 2015 yılında BEBKA, Büyükşehir Belediyesi ve Harmancık Belediyesi tarafından finanse edilerek yapımı gerçekleştirilip, aynı yıl faaliyete başlayan Harmancık EKO Turizm Tesisleri büyük ilgi görüyor. Yaz mevsiminin bitmesi ile birlikte misafirlerini kış sezonu için beklemeye başlayan tesisten, bugüne kadar 153 bin kişinin yararlandığı bildirildi.

Harmancık’ın tanıtımına büyük katkı sağlayan tesislerde 19 personel istihdam ediliyor. Tesiste İŞKUR Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde de personel istihdam ediliyor. Yıl boyunca açık ve yoğun olan tesiste, kış sezonu hazırlıkları da tamamlanırken, tesiste kullanılan birçok ürün yörede yetiştirilen organik ürünlerden oluşuyor.

DOĞAL ÜRÜNLER…

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, “Et ürünleri başta olmak üzere, birçok ürünü kendimiz üretip işliyoruz. Ekolojik turizm gereği, ilçe halkından da ürettiği yöresel ürünleri satın alarak değerlendiriyoruz. Kış sezonunda da yine yöresel ürünlerimiz, tarhana, reçeller, yöresel el mantıları, kekik, bal, salça gibi doğal ürünler, personelimiz ve yöremiz bayanlarından temin edildi. Restoranımızda doğal ürünleri tadarken, ses, ısı yalıtımlı ve konforlu bungalovlarımızda misafirlerimizi kış sezonunda da oksijen depomuzla buluşturmaya devam edeceğiz. Gayretleri ve fedakârlıkları için tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

6 ADET İLAVE EV

Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, yoğunluk nedeniyle 6 adet bongalow ev ve kongre turizmi için de girişimde atılımda bulunduklarını belirterek, 1 adet 350 metrekare konferans salonu inşaatına Büyükşehir Belediyesi tarafından başlandığını ifade etti. Çetinkaya, “Önümüzdeki yaz sezonunda 22 adet bungalow ve konferans salonumuz ile misafirlerimize daha iyi hizmet vermek için tüm gücümüzle çaba göstereceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X