Harput’un cezası artırıldı

FETÖ üyeliğinden yargılanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’a daha önce verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını 8 yıl 9 aya çıkarılırken, 10 iş insanının yeniden tutuklanmasına karar verdi.

Harput’un cezası artırıldı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) üye oldukları gerekçesiyle yargılandıkları davanın kararının bozulmasının ardından aralarında eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bazı iş adamlarının da bulunduğu 48 sanığın istinaf mahkemesindeki yargılamaları tamamlandı.

Mahkeme heyeti, Bursa eski Valisi Şahabettin Harput’a daha önce verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını 8 yıl 9 aya çıkarılırken, 10 iş insanının yeniden tutuklanmasına karar verdi.

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde görülen davanın duruşmasına, eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu tutuksuz 1’i tutuklu 48 sanık katıldı. Kimlik tespiti ve ifadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, daha önce 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Harput’un cezasını 8 yıl 9 aya çıkarttı. Harput’un adli kontrol şartı devam ederken, iş insanları A.SD., S.Ç., C.R., R.Y., H.T., S.Ş., M.Ö., A.N.E., A.F.E. ve O.Ü.’nün tutuklanmasına karar veren mahkeme, tutuklu bulunan Ahmet Gören’i ise tahliye ettirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X