Hasat başladı yüzler gülüyor…

İnegöl’e bağlı kırsal Kurşunlu Mahallesi’nde alternatif ürün olarak yetiştirilen muşmulanın hasadına başlanırken çiftçinin yüzünü güldürdü. Türkiye’nin tüm kentlerine çilek satışı yapan Kurşunlu Mahallesi’nde çiftçiler muşmula üretiminde de iddialı.

Hasat başladı yüzler gülüyor…

İnegöl’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde, yaklaşık 10 yıl önce fasulyeden umduğunu bulamayınca çilek üretimine başlayan çiftçinin yüzü gülerken, alternatif ürün muşmulanın da beklentileri karşılamaya başladığı ifade edildi.

Muşmula hasadı yapan çiftçi Hüseyin Kandemir, Kurşunlu’nun çileğiyle ünlü olduğunu hatırlatarak, “Son birkaç yıldır muşmula üretimi de parlamaya başladı. Yetiştirmesi elmaya, armuda göre daha kolay. Hasadı da oldukça kolay. Kar, kırağı yağmadığı sürece meyve zarar görmüyor. Bugün için memnunuz. Yüzümüzü güldürüyor. Yeni başladık üretime. Mahallemizin alternatif ürünü olacak. İnşallah daha iyi seviyelerde olacak. Muşmulanın pazar sorunu yok” dedi.
 
REKOLTE İYİ…

Muşmulanın bahçede 2.5 ile 3.5 TL arasında fiyattan satışının yapıldığını ifade eden Hüseyin Kandemir, “Bir dönümden 2 ton civarında meyve alıyoruz. Rekolte oldukça iyi. 50 dönüm alanda ekim yapıldı. 100 ton civarında ürün bekliyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X