Haşereyle mücadeleye kış aylarında da devam

Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede 50 bin sivrisinek üreme kaynağında etkin olarak sürdürülen sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları, kış döneminde de devam ediyor.

Haşereyle mücadeleye kış aylarında da devam

Halk sağlığına yönelik en önemli çalışmalardan biri olan sinek ve haşerelerle mücadeleyi 50 bin üreme alanında 15 günde bir periyodik olarak gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sonbahar-kış dönemi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Salgın hastalıkların yayılmaması için Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen vektör (haşere) ilaçlamaları, mevsime özgü değişen mücadele yöntemleriyle devam ediyor.

Sağlık Bakanlığı’nın dünya genelinde hastalıkların yayılmasının, sivrisinek, karasinek ve haşerelerle olduğu uyarılarını dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçede, 35 araç, 26 sisleme makinası, 10 blower ve 91 ilaçlama personeli ile haşere larva üreme noktalarının kontrolü ve ilaçlamasını gerçekleştiriyor.

Kış döneminde haşerenin saklanabileceği bodrum, yer altı boru sistemleri gibi yerler de sisleme yöntemiyle ilaçlanarak haşere üremesinin önüne geçiliyor. Çalışmalar sırasında rögarlarda yapılan sisleme ilaçlamalarında, atık su bağlantı tesisatlarında, S borusu olmayan konutlarda bazen duman çıkışına rastlanabildiğini belirten uzmanlar, bu durumda konutun havalandırılmasının yeterli olacağını ifade ediyor.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI…

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hastalık bulaştıran haşereler ile mücadelenin yanı sıra alerjik reaksiyonlarla insan sağlığında olumsuz etkisi olabilen, çam ağaçlarının önemli hastalığı çam kese tırtılıyla da mücadele ediyor. Çam kese tırtılı, Kasım ayında topraktan çıkarak çam ağaçlarına larva bırakıyor.

Özellikle halkın yoğun olarak kullandığı parklar, okul bahçeleri, cami avluları, mezarlıklar ve benzeri alanlardaki çam ağaçları larvasit ilaçlarla ilaçlanıyor. Yetkililer, kış aylarında da bodrumlarında su kaçağı olan vatandaşları, olası sinek ve haşere üremelerine karşı, Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nü aramaları halinde ücretsiz olarak larvasit ilaçlarla ilaçlanacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X