Hasta yoğunluğuna yeni düzenleme

Yenişehir Devlet Hastanesi’nde yıl sonunda yeni hastane binasına taşınma hazırlıkları yapılırken, bir yandan da mevcut durumu iyileştirmek için yeni düzenlemeler gerçekleştiriliyor. Hastaneye geçtiğimiz yıl 221 bin 959 hasta başvurusu olduğu belirtildi. 

Hasta yoğunluğuna yeni düzenleme

GÜRHAN ADANA

Hasta yoğunluğunun her geçen yıl arttığı hastanede yeni açılacak polikliniklerle hasta sevklerinin azaltılması ve daha kısa süre içinde muayene imkanı yaratılması amaçlanıyor. 

16 ayrı branşta poliklinik hizmeti verildiğini belirten Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kalender Durmaz, önümüzdeki günlerde ortopedi, KBB ve dahiliye branşlarında 2’şer poliklinikte hizmet verileceğini kaydetti. TOKİ’nin kullanılmayan sosyal tesis binasının Ağız Sağlığı ve Diş Merkezi olarak düzenlendiğini anlatan Durmaz, ‘Hastanemizdeki diş poliklinikleri buraya taşınacak ve onlardan boşalan bölümleri ortopedi, KBB ve dahiliye polikliniklerinin kullanımına açacağız. Böylece 2’şer poliklinikte hizmet verilmeye başlanmasıyla doktor sayısı da artacak ve buna bağlı olarak hastalar daha az bekleyerek tedavi olacaklar. Ayrıca, hasta sevkleri de azalacak’ dedi. 

3 BİN 227 AMELİYAT…

2017 yılının yoğun bir çalışma ortamında geçtiğini ifade eden Durmaz, ‘Geçen yıl hastanemize başvuran 221 bin 959 hastadan 77 bin 362’sine acil muayene hizmeti verildi. Toplam 180 doğumun gerçekleştiği hastanemizde 3 bin 227 ameliyat yapıldı. Yıl içinde 47 bin 486 hastanın röntgeni çekilirken, 11 bin 886 diş polikliniğini gerçekleştirildi’ diye konuştu. 

Durmaz, yıl içinde çevre il ve ilçelere 308 hastanın sevkinin yapıldığını, 112 Acil Servisi’ne bağlı ambulanslarla bin 483 hastanın taşındığını söyledi. Yenişehir Devlet Hastanesi’nin genel olarak yoğun bir hastane olduğunu ifade eden Durmaz, Bursa, Bilecik, İnegöl ve İznik’ten hasta başvurularının olduğunu dile getirdi. 

YIL SONUNDA HİZMETTE…

Bursa yolu üzerine inşası süren yeni hastane binasının yıl sonunda hizmete açılmasının planlandığını ifade eden Yenişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Kalender Durmaz, bu projenin hayata geçmesiyle ilçedeki sağlık hizmetlerinin daha modern bir ortamda verileceğini kaydetti. Durmaz, yeni binada doğum, dahiliye, genel cerrahi, üroloji, çocuk hastalıkları, kulak burun boğaz, göz, ortopedi, fizik tedavi ve rehabilitasyon, nöroloji, kardiyoloji, dermatoloji, psikiyatri, göğüs hastalıkları ve alerji branşlarında, 27 poliklinikte hizmet sunulacağını ve 2 Acil Servis Ünitesi, 3 ameliyathane, 16 yoğun bakım odası bulunacağını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X